Fotografijų ir atvirukų paroda gimtinei

Fotografijų ir atvirukų paroda gimtinei

Fotografijų ir atvirukų paroda gimtinei

Užventyje (Kelmės rajonas) pristatyta fotografijos paroda "Brangus Užventi“. Jaunų užventiškių  seserų Justinos ir Gabrielės Knyzelyčių fotografijose užfiksuoti įprasti gimtojo miestelio vaizdai, į kuriuos pažvelgta nekasdieniniu žvilgsniu.

Parodos autorės fotografija domisi nuo mokyklos laikų, jau anksčiau buvo surengusios keletą parodų. Šiuo metu uostamiestyje tarptautinio verslo administravimą studijuojančios merginos per atstumą geriau mato gimtojo Užvenčio privalumus.

Grįždamos į savo mažą miestelį kaskart suranda minutę pasivaikščioti po jį su fotoaparatu. Nekasdieniškos akimirkos virsta spalvingomis fotografijomis, kuriose ir palinkęs, vandenyje atsispindintis vienišas gluosnis, ir žiedų jūroje skęstanti mokykla.

Pastebėdamos, kiek daug žavesio savyje slepia senasis miestelis prie Ventos, merginos nori, kad tokį jį matytų ir čia apsilankę svečiai. Fotografijų parodoje ne tik Užvenčio nuotraukos, bet ir vienuolikos atvirukų rinkinys su Užvenčio vaizdais.

Užventiškiai ir miestelio svečiai parodos metu buvo kviečiami čia pat, vietoje, užrašyti ir išsiųsti atvirlaiškį su Užvenčio nuotrauka artimam žmogui.

Merginos ragino pabūti senamadiškais ir prisiminti šiame naujų technologijų amžiuje jau primirštą nuostabų jausmą, kai pašto dėžutėje randi ranka rašytą laišką.

„Šiaulių krašto“ inf.

Mildos KNYZELIENĖS nuotr.

 

GIMTINĖ: Seserų Justinos ir Gabrielės Knyzelyčių nuotraukose ir atvirukuose užfiksuoti jų gimtinės – Užvenčio – vaizdai.