Folkloro festivalis „Rytoj iš ryto rugelius kirsim“

Radviliškio savivaldybės nuotr.
Šventėje netrūko šokių, dainų ir žaidimų.
Škaplierinės atlaidai Radviliškio Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčioje ir folkloro festivalis „Rytoj iš ryto rugelius kirsim“ tapo gražia Radviliškio rajono tradicija paminėti vidurvasarį. Kol rugiapjūtės darbymetis dar neprasidėjo, Radviliškio miesto kultūros centro folkloro ansamblis „Aidija“ ir folkloro festivalio gaspadoriai Jūratė ir Donatas Stakvilevičiai visus sukvietė į rugine duona kvepiantį, pievų gėlėmis išdabintą, liaudiškų šokių žingsniais ir folkloro muzikos garsais apipintą šventės kiemą. Daugybė žmonių, susirinkę į Škaplierinės atlaidus, po jų susibūrė pasiklausyti puikios liaudiškos muzikos, pabendrauti, pabūti drauge.

Folkloro festivalyje dalyvavo ir savo programas radviliškiečiams dovanojo šventės šeimininkai Radviliškio miesto kultūros centro folkloro ansamblis „Aidija“, Baisogalos kultūros centro folkloro ansamblis „Dainoriai“, Panevėžio folkloro ansamblis „Raskila“, Pasvalio kultūros centro Saločių skyriaus Namišių folkloro ansamblis „Gaspadoriai“, Rietavo savivaldybės kultūros centro Tverų filialo folkloro ansamblis „Kermošius“.

Gera nuotaika ir puikia muzika palydėti į laukus žemdirbiai, o šventinio koncerto ir tradicinių Radviliškio Švč. Mergelės Marijos Gimimo parapijos Škaplierinės atlaidų dalyviai ir muzikantai vaišinosi nepakeičiamu vasaros valgiu, gaivinančiu širdį – trupiežiumi, dar kitaip ubagiene vadinamu. Šio senovinio, karštomis vasaros dienomis nuo darbų pailsusius lietuvius gaivindavusio patiekalo užteko visiems norintiems.