Festivalis „Ant rubežiaus“ sieks Lietuvos rekordo

Redakcijos archyvo nuotr.
Festivalis „Ant rubežiaus“ jau 24-ą kartą suburs kaimo muzikantus ir kapelijas.

Gegužės 30 dieną Šiauliuose prasidės vienas iš reprezentacinių miesto renginių – kaimo muzikantų ir kapelijų festivalis „Ant rubežiaus“. Festivalis tradiciškai įsikurs Vilniaus gatvės pėsčiųjų bulvare ir smuklėje „Juonė pastuogė“. Šiemet festivalis vyks jau 24-ą kartą.

Vakar spaudos konferencijoje festivalį pristatęs organizatorius Pranciškus Trijonis sakė, kad į Šiaulius sukviesta apie 27 kolektyvus: penki kolektyvai iš Estijos, keturi iš Latvijos, likusieji – lietuviai.

Kiekvieną dieną šauniausioms kapelijoms, muzikantams bus įteikta „Muzikantų angelo“ statulėlė, ją išdrožė tautodailininkas Rimantas Paunksnis. Pagerbti pačius geriausius – festivalio tradicija.

Festivalis pratęs ir dar vieną tradiciją – pėsčiųjų bulvare vyks tautodailės ir amatų mugė.

Pasak P. Trijonio, šių metų festivalio akcentas – planas pagerinti Lietuvos rekordą: „Birželio 1 dieną nuo 12 iki 15 valandos smuklės „Juonė pastuogė“ kiemelyje, naujojoje scenoje, bandysime pagerinti liaudiškos muzikos non stop grojimą. Rekordas iki šiol yra kažkur valanda penkiasdešimt minučių, mes žadame tempti iki trijų valandų. Suvažiuoja per 40 pavienių muzikantų, labai ačiū muzikantų muzikantui Kęstučiui Kuzmickui, kuris keliais autobusais atveža juos iš Aukštaitijos. Prisijungs ir muzikantai iš Šiaulių, prisijungti žada ir estai, tad labai kviečiu į „Juonė pastuogę“.

Festivalis tęsis tris dienas – nuo gegužės 30-osios iki birželio 1 dienos.

Vienas didžiausių liaudiškos muzikos festivalių Šiaurės Lietuvoje organizuojamas nuo 1995 metų.