Festivalį „Virus“ pratęsė parodos ir „Dagilėlio“ performansas

Gintarės DAKNYTĖS nuotr.
Šiaulių dailės galerijoje ketvirtadienį pristatytos dvi festivalio „Virus“ parodos.

Lapkričio 30 dieną Šiaulių dailės galerijoje atidarytos dvi šiuolaikinio meno ir mados festivalio „Virus“ parodos: Rodion Petroff „Grupinė paroda“ ir jungtinė paroda „Pirmapradis dangus“.

Parodų atidaryme muzikinį performansą atliko Šiaulių berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“, vadovaujamas Remigijaus Adomaičio.

R. Petroff – menininkas, kuratorius ir kritikas. Pasak menotyrininkės Laimos Kreivytės, R. Petroff sugalvota ir įgyvendinta grupinė vieno autoriaus paroda skamba kaip oksimoronas, bet atėję į galeriją lankytojai būtent tai ir mato: vienas autorius pažadina savyje daug menininkų ir jų darbus sujungia į konceptualią visumą.

Parodoje „Pirmapradis dangus“ kūrybą pristato gausus autorių būrys: Kristina Inčiūraitė, Matas Janušonis, Nežinomas dailininkas, Maximilianas Oprishka, Lili Paškauskaitė, Artūras Raila, Mantas Talmantas, Skaidra Trilupaitytė ir Tomas Andrijauskas, Leonas Katinas, Vitalijus Butyrinas. Parodos kuratorė – Skaidra Trilupaitytė, architektas – Vladas Balsys.

Abi parodos Šiaulių dailės galerijoje veiks iki gruodžio 16 dienos.

28-asis šiuolaikinio meno ir mados festivalis „Virus“ Šiauliuose prasidėjo lapkričio 3 dieną. Vakar vyko dar vienas festivalio renginys – Šiaulių dailės galerijoje „Polifonija“ pristatė eksperimentinį kūrinį „Aušra Foucault šešėlyje“.

Didžiausias ir baigiamasis festivalio renginys – tarptautinis mados šou „Virus mada“ – gruodžio 9 dieną vyks Šiaulių lengvosios atletikos ir sveikatingumo centre. Mados šou bus pristatyta 15 mados kolekcijų, jas kūrė Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos dizaineriai.

Organizatoriai į mados vakarą pakvietė svečių iš Italijos, Neapolio: šokio duetas pristatys performansą „Come neve“ (choreografija ir koncepcija – Adriano Bolognino).Žiūrovams bus pristatyta ir Neringos Poškutės-Jukumienės bei VDA Telšių fakulteto Metalo meno ir juvelyrikos programos studentų performatyvi šiuolaikinės juvelyrikos kolekcija „Puo/-das – Puo/-šalas“.