Draugystės scena sujungė visus

Loretos RIPSKYTĖS nuo­tr.
Šilumos ir šviesos simbolius – rankų darbo žibintus – renginio svečiams, kolektyvams, rėmėjams skyrė Žagarės specialiosios mokyklos Dienos užimtumo centro darbuotojai ir lankytojai.
Žagarės specialiosios mokyklos Dienos užimtumo centras kartu su Žagarės kultūros centru surengė spalvingą, kupiną emocijų, šilumos ir šviesos, kurią simbolizavo svečiams, pasirodžiusiems kolektyvams, rėmėjams išdalyti rankų darbo žibintai, koncertą „Pabūk džiaugsme“. Šventinėje programoje žiūrovai išvydo kolektyvų iš Žagarės, Joniškio, Jurdaičių, Aukštelkės, Šiaulių, Akmenės ir Linkuvos (Pakruojo r.).

Lyg draugų suvažiavimas

„Vertingiausia dovana žmonėms po išminties yra draugystė“ – šią vokiečių kompozitoriaus Liudvigo van Bethoveno mintį kaip renginio leitmotyvą pasirinkę organizatoriai išpildė su kaupu. Į šventę suvažiavo tiek seniai pažįstamų ir naujų draugų, kad šiame renginyje dar nėra buvę“, – pažymėjo Žagarės specialiosios mokyklos direktorė Sniegutė Kukanauskienė.

„Pabūk džiaugsme“ buvo pradėta organizuoti prieš kelerius metus, tačiau beužsimezgančią tradiciją nutraukė pandemija ir renginys vėl surengtas po trejų metų.

„Ši šventė – tai mažas draugų suvažiavimas!“ – nuo scenos skelbė renginio vedėjai – Dienos užimtumo centro socialinė darbuotoja Evelina Vaitekūnaitė ir socialinio darbuotojo padėjėjas Alvydas Pretkelis.

Dainos, muzika, šokiai ir vaidinimai

„Pabūk džiaugsme“ sujungė visus: neįgaliuosius, turinčius specialiųjų poreikių žmones, sveikuosius, įvairių tautų atstovus – lietuvius, romus, ukrainiečius.

Scenoje Dienos užimtumo centro kolektyvą „Vyšnių sodai“, kuriame dainuoja ir darbuotojai, ir centro lankytojai, keitė itin energingomis dainomis visus išjudinęs Specialiosios mokyklos atstovas – romų tautybės dainininkas Santaras Bagdonavičius. Dienos užimtumo centras ilgus metus draugauja su neįgaliųjų klubu „Vyšnelė“. Kadangi į šią organizaciją įsijungė Žagarėje gyvenančios ukrainietės Katiucha Motrečko ir Olena Artemenko, jos kartu su vadove Irma Janušiene parengė keletą ukrainietiškų ir lietuviškų dainų.

Vadovo Lino Užkuraičio gitaros garsais palydėtos Jurdaičių socialinės globos namų ansamblio dainos, barškučiais, varpeliais, būgneliais į koncertą energingai įsijungė Šiaulių specialiojo ugdymo centro „Spindulys“ orkestrėlis.

Šventės naujokai – Joniškio „Saulės“ pagrindinės mokyklos dienos užimtumo centras atsivežė – net dvi atlikėjų grupes: muzikinę – „Spalvota mozaika“ ir šokių – „Saulės šypsnis“.

Akmenės rajono socialinių paslaugų namų kolektyvas „Berželis“ parengė bene gausiausią programą, o Šiaulių rajono Aukštelkės socialinės globos namų muzikinė instrumentinė grupė „Mes“ privertė visus pajudėti, pašokti.

Žagarės kultūros centro direktorė Aistė Tuminaitė-Orlauskė ir režiserius Jonas Gricius linksmai uždainavo senosios estrados dainą „Dainuokim – po du!“.

Neapsieita ir be vaidinimų. Linkuvos socialinės globos namų kolektyvas savo poetiniu pasirodymu teigė, kad gyvenime kiekvienam svarbu mylėti, o Žagarės specialiosios mokyklos Dienos užimtumo centro lankytojai parodė ištrauką iš spektaklio „Suolelio istorijos“ apie dėkingumą.

Renginyje netrūko svečių dėmesio. Sveikino rajono valdžios, seniūnijos atstovai, klebonas ir kiti.

Visiems svečiams, rėmėjams kaip padėkos, šilumos ir šviesos ženklą Žagarės specialiosios mokyklos atstovai įteikė po rankų darbo žibintą. Šios mokyklos darbuotojų ir mokinių sukurtų darbų buvo galima pamatyti ir ekspozicijų salytėje surengtoje parodoje.