Dar­bus eks­po­nuo­ja universiteto jau­nie­ji kū­rė­jai

Dar­bus eks­po­nuo­ja universiteto jau­nie­ji kū­rė­jai

Darbus eksponuoja universiteto jaunieji kūrėjai

Šiaulių universiteto Dailės galerijoje penktadienį atidaryta šešiolikos Arūno Uoginto studentų paroda „Aš“. Dalis jaunųjų kūrėjų savo darbus eksponuoja pirmą kartą. Kiti – jau antrą ar trečią kartą.

Tapybos, piešimo ir grafikos darbus pristato Benas Alejūnas, Laura Baltijutė, Evelina Gedvilaitė, Neringa Kekytė, Vaiva Kovieraitė, Karolina Kulikauskaitė, Vilma Kundrotienė, Renata Murauskaitė, Agnė Naunikaitė, Jolita Puleikytė, Viktorija Račkauskaitė, Antanas Šeronas, Rasa Špokauskaitė, Evelina Šulčiūtė, Monika Vėliūtė, Karolina Vilkončiūtė.

Menų fakulteto studentų paroda „Aš“ rengiama ketvirtą kartą. Studentus suburia dailininkas, Menų fakulteto docentas Arūnas Uogintas. Parodoje eksponuojamas ir jo darbas – 1982 metais nutapytas „Natiurmortas“. „Norėjosi parodyti, kaip maždaug tokio amžiaus, kaip dabar mano studentai, tapiau aš“, – sakė menininkas.

Darbus eksponuoja daugiausiai aukštesniųjų kursų studentai, magistrantai. Tačiau atnešė ir vienas kitas pirmakursis, antrakursis. Pasak A. Uoginto, jauniems menininkams tai gera patirtis: parodyti save, pamatyti kitų darbus, pasimokyti eksponuoti, derinti tarpusavyje skirtingų kūrėjų darbus.

Pagrindinėje salėje eksponuojami tapybos darbai, mažesnėje – piešimo ir grafikos darbai. Parodos kuratorius tikisi, kad ateityje parodoje atsiras ir skulptūros ar fotografijos.

Jaunųjų kūrėjų paroda veiks iki kovo 20-osios.

„Šiaulių krašto“ inf.

Giedriaus BARANAUSKO nuotr.

MENININKAI: Gausus būrys dailininko, Menų fakulteto docento Arūno Uoginto (kairėje) studentų savo tapybos, piešimo ir grafikos darbus eksponuoja Šiaulių universiteto Dailės galerijoje.