Dailininkų plenero pabaigtuvėms – paroda

Dailininkų plenero pabaigtuvėms – paroda

Dailininkų plenero pabaigtuvėms – paroda

Praėjusį penktadienį restauruotame buvusio Kelmės dvaro svirne atidaryta savaitę vykusio dailininkų plenero „Epochų dvasia. Atgimę ir nykstantys Kelmės krašto dvarai“ dalyvių darbų paroda.

Profesionalūs dailininkai iš Šiaulių, Vilniaus, Kelmės miestų ir rajonų gyveno ir kūrė atgimusiame Pakėvio dvare, tačiau įamžino ne tik šį atgimusį dvarą, bet ir nykstantį Beržėnų dvarą. Ne visi eskizai ir etiudai svirne buvo eksponuoti dėl vietos trūkumo.

„Kiekvienas dailininkas savomis priemonėmis, spalviniais sprendimais stengėsi pavaizduoti griūvančių ir prikeltų dvarų dvasią. Esu labai dėkinga visam kolektyvui, kurio branduolį sudaro Šiaulių dailės mokyklos pedagogai, už nuoširdumą, darbštumą“, – sakė Kelmės kultūros centro parodų ir tradicinių amatų koordinatorė Eugenija Buivydienė, ir pati dalyvavusi plenere.

Pirmą kartą į plenerą atvykęs vilnietis dailininkas Valentinas Butanavičius tvirtino Žemaitijoje patyręs nuostabių dalykų. Buvę nuostabu pabūti žemėje, kuri alsuoja istorija, temperamentu ir charakteriu.

Galimybė surengti plenerą atsirado sulaukus finansinės Kultūros rėmimo fondo paramos.

2010–2012 metais Kelmės rajone vykusiuose dailininkų pleneruose įamžinti krašto kultūros paveldo objektai, išleistas albumas.

„Šiaulių krašto“ inf.

Dalios KARPAVIČIENĖS nuotr.

PARODA: Restauruotame Kelmės dvaro svirne surengta dailininkų plenero „Epochų dvasia. Atgimę ir nykstantys Kelmės krašto dvarai“ dalyvių darbų paroda.

DAILININKAI: Plenere dalyvavo dailininkai iš Šiaulių, Vilniaus, Kelmės miestų ir rajonų.

ĮSPŪDŽIAI: Pirmą sykį plenere dalyvavęs vilnietis dailininkas Valentinas Butanavičius teigė, jog gyventi ir kurti Pakėvyje buvo jautru, nuostabu ir tikra.