Dailininkų plenero darbai eksponuojami Joniškyje

Dailininkų plenero darbai eksponuojami Joniškyje

Dailininkų plenero darbai eksponuojami Joniškyje

Vasarą Radviliškio rajone vykusio respublikinio dailininkų pedagogų plenero darbai sugulė į parodą „Kurkime kartu“. Paroda kelionę per rajonus pradėjo nuo Joniškio.

Loreta RIPSKYTĖ

loretar@skrastas.lt

15 autorių darbai

Kelios dešimtys akvarelės, pastelės ir kitų dailės technikos darbų eksponuojami Joniškio kultūros centre. Juose – daugiausia gamtos vaizdai iš Burbiškio dvaro, kuriame vyko pleneras, aplinkos, didžioji dalis autorių nenutolo nuo natūros. Tarp šių paveikslų išsiskiria vienintelis portretas bei keletas abstrakcijų.

Plenere iš viso dalyvavo 15 mokytojų-dailininkų iš visos Lietuvos. Penki jų – radviliškiečiai Genutė Stugienė, Regina Martišienė, šiauliškiai Ričardas Ramonas, Voldemaras Barakauskas, joniškietė Vida Žukienė – atvyko į parodos atidarymą.

Vienas iš autorių šiaulietis dailininkas Voldemaras Barakauskas pastebėjo, kad plenerai būna įvairūs: 1–2 dienų, gali būti savaitės. Nuo jų trukmės priklauso rezultatas.

Burbiškio dvare organizuotas „blic“ pleneras, tad kiekvienas dalyvis turėjo mobilizuoti savo jėgas ir gebėjimus, susikoncentruoti.

Dalyvių geografija plečiasi

Plenero organizatorė radviliškietė dailės mokytoja Genė Stugienė „Šiaulių kraštui“ sakė, kad plenerai Radviliškio rajone vyksta jau trečius metus. Pirmą kartą jame dalyvavo vietos dailininkai, antraisiais jau buvo svečių iš kitų rajonų. Trečiaisiais geografija dar labiau išsiplėtė: Panevėžys, Kretinga, Šiauliai, Radviliškis, Joniškis.

Paroda kelionę per rajonus, iš kurių pelenere dalyvavo dailinininkai, pradėjo nuo Joniškio.

Autorės nuotr.

AUTORIAI: Parodos atidaryme dalyvavo penki darbų autoriai: (iš kairės) šiaulietis Ričardas Ramonas, radviliškietė Regina Martišienė, šiaulietis Voldemaras Barakauskas, plenero kuratorė radviliškietė Ganė Stugienė ir joniškietė Vida Žukienė.

GEOGRAFIJA: Radviliškietė Genė Stugienė pasakojo, kad trečius metus organizuojamo plenero geografija kaskart plečiasi.

PAVEIKSLAI: Parodoje eksponuojami 15 autorių darbai.