Dailininkas Arūnas Vasiliauskas „Aušros“ muziejui dovanojo per šimtą savo kūrinių

Šiaulių „Aušros“ muziejaus nuotr.
Vienas iš dailininko Arūno Vasiliausko Šiaulių „Aušros“ muziejui dovanotų kūrinių.

Dailininkas, pedagogas, visuomenininkas Arūnas Vasiliauskas, kūrybingiausius gyvenimo metus praleidęs Šiauliuose, nutaręs palikti šį miestą, dalį savo kūrybinio palikimo perdavė „Aušros“ muziejui.

Dailininko dovanoti kūriniai – akvarelės, pastelės, eskizai – svariai papildė muziejaus Dailės skyriaus tapybos rinkinį.

Šie kūriniai apima keletą dailininko kūrybos dešimtmečių ir tapo muziejuje jau saugotos A. Vasiliausko retrospektyvios kūrinių kolekcijos dalimi.

Kūriniuose užfiksuoti Lietuvos gamtos fragmentai, architektūriniai peizažai, abstrakčios kompozicijas. Potėpiai, linijos – jautrūs, santūrūs ir subtilūs. Akvarelės ir piešiniai pasižymi autentišku objektų ir detalių vaizdavimu, įamžina dailininko širdžiai artimas ir svarbias vietoves, objektus. Kūriniai vertingi ir meniniu, ir dokumentiniu aspektu.

A. Vasiliauskas – ne tik talentingas kūrėjas, bet ir Šiaulių miestui nusipelnęs žmogus: jis buvo Šiaulių miesto tarybos pirmųjų kadencijų 1990–2000 m. narys, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus pirmininkas. Dėstė tuomečiame Šiaulių pedagoginiame institute, vadovavo Šiaulių vaikų dailės mokyklai, ten dirbo pedagogu. Vadovavo Šiaulių dramos teatrui, dirbo Šiaulių „Aušros“ muziejuje, dėstė Šiaulių konservatorijoje (dabar – Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazija). Buvo Lietuvos dailininkų sąjungos Šiaulių skyriaus pirmininkas, Šiaulių „Lions“ klubo narys. Surengė daug personalinių parodų, dalyvavo kolektyvinėse parodose Šiauliuose, Lietuvoje ir užsienyje.