Dailininkai Žeimelyje susivienijo „Atminčiai“

„Žiemgalos“ nuotr.
Plenero autoriai ant agroplėvelės surašė visų iš Žeimelio krašto kilusių žymių žmonių pavardes ir pakabino jas miestelio centre – tai atmintis.
Birželio 23-27 dienomis Pakruojo rajone, „Žiemgalos“ muziejuje Žeimelyje, vyko dailininkų pleneras, skirtas kraštiečiui kompozitoriui Juliui Juzeliūnui atminti. Šiemet dailininkus apjungė akcija „Atmintis“.
„Žiemgalos“ nuotr.
Plenero dalyvius šiemet suvienijo akcija „Atmintis“. Juozo Šliavo „Daina apie Žeimelį“ ant namo fasado Vienybės aikštėje – vienas iš plenero rezultatų.

Vienas iš plenero rezultatų – Juozo Šliavo „Daina apie Žeimelį“ ant namo fasado Žeimelyje, Vienybės aikštėje.

Plenero atidarymo metu birželio 23-osios popietę susirinkusiesiems grojo būgnininkas Paulius Petrauskas, eilėraščius skaitė Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktorė Nomeda Bėčiūtė.

Ketvirtus metus vykstantis pleneras šiemet subūrė tik Lietuvos menininkus – dėl karantino teko atsisakyti kūrėjų iš Gruzijos. Renginyje tapė 12 dailininkų iš Šiaulių, Klaipėdos, Vilniaus, Kauno. Darbus pristatė ir šiaulietis fotografas Alvydas Šalkauskas.

Pasak renginio iniciatorės, „Žiemgalos“ muziejaus darbuotojos Daivos Skrupskelytės, pleneras „Atmintis“ skirtas kompozitoriui J. Juzeliūnui ir visiems iš Žeimelio krašto kilusiems žinomiems žmonėms atminti.

„Dėka daugybės garbių žmonių mūsų miestelis žinomas, žinoma jo istorija“, – sakė D. Skrupskelytė.