„Dagilėlio“ dainavimo mokykloje nuvilnijo festivalis

„Dagilėlio“ dainavimo mokykloje nuvilnijo festivalis

„Dagilėlio“ dainavimo mokykloje nuvilnijo festivalis

Penktadienį jau aštuntąjį kartą į Šiaulių „Dagilėlio“ dainavimo mokyklą mažuosius dainininkus ir dailininkus iš visos Lietuvos sukvietė tradicinis festivalis „Aš – mažytė pasaulio dalis“.

Šventė prasidėjo jungtinio choro atliekamu kūriniu „Už žalių miškelių“, ir parodos „Mažytė pasaulio dalis esu“ atidarymu. Į festivalio sceną kilo vaikų chorai iš Vilniaus Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos, Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos, Šiaulių „Dagilėlio“ dainavimo, 1-osios, Dainų muzikos mokyklų, „Juventos“ progimnazijos, Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos.

Piešinius festivalio parodai piešė vaikai iš Šiaulių dailės, Kuršėnų meno mokyklų, Šiaulių Gegužių progimnazijos, Moksleivių namų, vaikų globos namų, Kuršėnų globos namų, meninės saviraiškos klubo „Mano mūza“.

Šventę vainikavo festivalio himnas – daina „Mažytė pasaulio dalis esu“, apdainuojanti mažo vaiko didelę svajonę gyventi saugiame, šviesiame pasaulyje, siekį būti tegul ir mažyte, tačiau svarbia pasaulio dalimi.

Festivalis puoselėja vaikų chorinio dainavimo tradicijas, populiarina lietuvių liaudies dainą. Ši šventė – puiki galimybė 6-12 metų vaikams koncertuoti, eksponuoti dailės darbus ne tik savo mokykloje, savo mieste.

„Dagilėlio“ dainavimo mokyklos nuotr.

PASIRODYMAS: Šiaulių „Dagilėlio“ dainavimo mokyklos antrokų pasirodymas.

„Šiaulių krašto“ inf.