Chorinės muzikos šventėje skambės lietuvių ir latvių dainos

Liubov YARMOSHENKO nuotr.
Chorinės muzikos šventė „Ramios, malonios vasaros naktys“ organizuoja Šiaulių kultūros centro kamerinis choras „Vasara“ su meno vadovu Kornelijumi Luote.

Birželio 17 dieną Šiaulių kultūros centre vyks chorinės muzikos šventė „Ramios, malonios vasaros naktys“. Renginyje kūrinius atliks kolektyvai iš Lietuvos ir Latvijos. Renginys nemokamas.

Šventė „Ramios, malonios vasaros naktys“ organizuojama jau 14 kartą. Pirmasis renginys beveik prieš dvidešimt metų vyko dabartinėje kamerinėje koncertų salėje „Polifonija“. Nuo tada nuspręsta tokias šventes organizuoti kasmet, bet dėl įvairių priežasčių ne visada pavykdavo tai padaryti. Šventę tradiciškai organizuoja Šiaulių kultūros centro kamerinis choras „Vasara“ su meno vadovu Kornelijumi Luote.

K. Luotė džiaugiasi, kad chorinės muzikos šventė įleido gilias šaknis ir metai iš metų atgimsta su prasidedančia vasara.

Iki šiol šioje šventėje dainavo dvidešimt chorų iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių, svečiavosi keturi chorai iš Latvijos ir du chorai ir Norvegijos.

„Šiais metais vėl turėsime svečių iš Latvijos. Į šventę iš Rygos atvyksta garsaus latvių dirigento Eriko Kravalio specialiai šiai progai suburtas jungtinis projektinis choras, kuriame dainuoja chorų „Fēnikss“ ir „Dziesmu pasts“ dainininkai. Pirmą kartą šventėje dalyvaus choras iš Vilniaus. Tai mišrus choras „Libro“, vadovaujamas Lilijanos Zarankienės“, – sako K. Luotė.

Renginyje dalyvaus Šiaulių kultūros centro kamerinis choras „Vasara“, Vilniaus Karoliniškių seniūnijos mišrus choras „Libro“ (vadovė Lilijana Zarankienė, koncertmeisterė Jarūnė Barkauskaitė). Iš Latvijos į šventę atvyks projektinis choras „Dziesmu pasts Fēnikss“ (dirigentai Ēriks Kravalis, Aivars Gailis, koncertmeisteris Valdis Zilveris) ir VEF kultūros rūmų vyrų vokalinis ansamblis (vadovas Ēriks Kravalis).