Chaimo Frenkelio viloje muzikos kerus skleidė ansamblis „Paleasis“

Edvardo TAMOŠIŪNO nuotr.
Chaimo Frenkelio viloje koncertavo kamerinės muzikos ansamblis „Paleasis“.

Penktadienį Chaimo Frenkelio vilos-muziejaus Koncertinėje salėje vyko kamerinės muzikos ansamblio „Paleasis“ koncertas „Nuo Bethoveno iki Pulenko“. Šis renginys – XX tarptautinio Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalio dalis.

Ansamblis „Paleasis“ buvo suformuotas fortepijono virtuozo Alexanderio Paley‘aus (JAV–Prancūzija) iniciatyva, jam atsikrausčius gyventi į Vilnių. Suburti savo ansamblį buvo tarptautinio pripažinimo sulaukusio charizmatiškojo pianisto svajonė.

Nors „Paleasis“ savo veiklą pradėjo tik 2022 metais, ansamblis itin aktyviai koncertuoja Lietuvoje ir užsienyje, tad netrukus tapo žinomas ir turi didelį repertuarą.

Šių metų kovą įvyko ir pirmosios ansamblio gastrolės pianisto gimtojoje Moldovoje, Kišiniovo filharmonijoje, ten ansamblį puikiai įvertino ir publika, ir kritikai. Šiuo metu ansamblis intensyviai ruošiasi prisistatyti Prancūzijos publikai bei su nekantrumu laukia pasirodymų Lietuvos miestuose.

Rugpjūčio 24 dieną Chaimo Frenkelio vilos parke vyks XX tarptautinio Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalio uždarymo koncertas „Noriu gyventi dėl tavęs“. Dainininkas Linas Adomaitis ir kamerinis orkestras (NIKO) pristatys geriausių dainų programą.