Burbiškio dvare skambėjo Andriaus Kaniavos dainos

Augustės LABENSKYTĖS nuotr.
Aktoriaus Andriaus Kaniavos autorinės dainos užliejo Burbiškio dvaro istorijos muziejų.

Liepos 22 dieną vyko antrasis projekto „Dvarų pramogos“ muzikinių popiečių ciklo koncertas. XIX amžiaus pabaigos – XX amžiaus pradžios atmosferą išlaikiusiame Burbiškio dvaro istorijos muziejuje (Radviliškio rajonas) akustiniu formatu skambėjo puikiai klausytojams atpažįstamos ir mylimos aktoriaus Andriaus Kaniavos autorinės dainos.

Nuolat naujai suskambančios, originalios ir su ypatinga energija atliekamos dainos – tai tarsi spektaklis, kuriame kiekvienas klausytojas kaskart randa savo vaidmenį, dėl to nė vienas A. Kaniavos koncertas nėra panašus į prieš tai buvusį, o jame savo vaidmenį atranda ir patys mažiausieji, ir ištikimiausieji aktoriaus gerbėjai. Gausiai susirinkusiųjų plojimai, lydintys nuolat jaunatviškumu ir energija spinduliuojantį aktorių, kompozitorių ir režisierių, taip pat autentiška ir įkvepianti ypatinga dvaro aplinka – puikus derinys švęsti dvarų kultūros ir meno šventę, kuri niekada nepasikartoja ir visada yra nauja, unikali ir įdomi.

Tokia muzikinė popietė Burbiškio dvare – jau antroji projekto „Dvarų pramogos“ dalis. Pirmasis ciklo renginys vyko liepos 1 dieną, dvaro rūmuose programą „Gaublio siuita“ pristatė birbynininkas Vytautas Kiminius ir akordeonininkas Tadas Motiečius. Trečiasis muzikinis pasimatymas lankytojų laukia rugsėjo 24 dieną, kuomet skambės režisieriaus, pedagogo, aktoriaus Aido Giniočio ir grupės „Plum Bum“ muzikinė programa „Dainos iš vaikystės“.