Burbiškio dvare „Dvarų pramogų“ ciklą užbaigs Keistuolių teatro „Dainos iš vaikystės“

Keistuolių teatro nuotr.
Programa „Dainos iš vaikystės“ – puikiai pažįstamos ir vėl prikeltos primirštos, bet nepamirštos Vytauto Kernagio, Keistuolių teatro aktorių, „Telebimbam“ vaikų ir kitų atlikėjų dainuotos dainos.

Rugsėjo 24 dieną 14 valandą Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Burbiškio dvaro istorijos muziejuje (Radviliškio r.) vyks paskutinis šiemet ciklo „Dvarų pramogos“ renginys – Keistuolių teatro koncertas visai šeimai „Dainos iš vaikystės“.

Kas gali būti šauniau už dainas, turinčias stebuklingą galią – akimirksniu nukeliančias į vaikystę – atliekamas Burbiškio dvare talentingųjų Keistuolių teatro aktorių! Juk Keistuolių teatro pasaulis toks ypatingas ir nepakartojamas – puikios interpretacijos ir balsai, begalinė vaizduotė, pavydėtinas muzikalumas ir netgi iš dangaus nukritusi grupės idėja.

„Vieną vėlyvą rudens vakarą A. Giniotis – režisierius, pedagogas, aktorius – kaip tikras Keistuolis sėdėjo Širvintų rajone po sena kaimo sodybos slyva. Kūrybiškai leidžiamas laikas bėgo skambant muzikai ir Giniotis nė nenutuokė, kas tuoj įvyks, žvalgėsi į nerimastingai niūniuojančius studentus, grojančius įvairiausiais instrumentais. Sukant galvą į šoną, netikėtai pakilus vėjui, visi medžiai sudrebėjo ir slyva nukrito tiesiai ant pliko Giniočio pakaušio. Nespėjus studentams nusijuokti ir sušukti: „Eureka!“, Giniotis atsikando gardžios slyvos ir suprato, kad slyvų kritimo metas – puikus laikas įkurti grupę „Plum Bum“ (Aistė Šeštokaitė, Lyja Maknavičiūtė, Urtė Smulskytė, Džiugas Širvys, Matas Pranskevičius)“, – šmaikščiai kolektyvo gimimo istoriją pristato kūrėjai.

Prisimindami vaikystės dainų skambesius, aktoriai sukūrė nuotaikingą programą „Dainos iš vaikystės“. Puikiai pažįstamos ir vėl prikeltos primirštos, bet nepamirštos Vytauto Kernagio, Keistuolių teatro aktorių, „Telebimbam“ vaikų ir kitų atlikėjų dainuotos dainos nukelia į geriausius laikus, nuskaidrina šviesiu ilgesiu bei pripildo visų spalvų laime. Šiose dainose viskas įmanoma: skraido paršiukai, baltos varnelės, rieda mėlyni autobusiukai ir visas stebuklingas, melodingas pasaulis kviečia kartu pabūti ten, kur gražu, jauku ir šilta, o kartais – aukštyn kojom.

Tai – jau paskutinysis projekto „Dvarų pramogos“ renginys Burbiškio dvare šiemet. Dvarišką kultūrą skleidžiantį ciklą šiemet sudarė koncertai-popietės ir trys edukacijų dienos. Burbiškio dvare liepą programą „Gaublio siuita“ pristatė birbynininkas Vytautas Kiminius ir akordeonininkas Tadas Motiečius, akustinį koncertą surengė aktorius Andrius Kaniava su grupe.