Bulvare krykštavo mažieji šiauliečiai

Bulvare krykštavo mažieji šiauliečiai

Bulvare krykštavo mažieji šiauliečiai

Vakar P. Višinskio aikštėje miesto vadovai sveikino mažuosius šiauliečius šventėje „Aš — mažasis šiaulietis“. Ši šventė, vykstanti tik Šiauliuose, šiemet rengiama jau ketvirtą kartą.

Nors šventės pradžia buvo skelbiama 14 valandą, mažieji šiauliečiai, gimę nuo 2007 metų gegužės mėnesio, su tėtėmis ir mamomis į aikštę atvyko gerokai anksčiau. O dvi eilės gerai nusiteikusių šventės dalyvių nusidriekė po 100 metrų.

Šventės dalyviams geltonus balionus su užrašu „Aš — mažasis šiaulietis“ įteikinėjo klounai bei įvairūs pasakų personažai.

Kiekvieną mažylį sveikino miesto meras Genadijus Mikšys ir vicemerė Alma Javtokienė. Miesto vadovai jiems įteikė po puodelį bei šiauliečio pažymėjimą su mažylio nuotrauka ir originaliu mero G. Mikšio parašu. Meras sakė, kad parašams padėti teko paaukoti du vakarus.

Pasak šventės sumanytojos, Šiaulių savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjos Videtos Samienės, šiauliečiams buvo išsiųsta 1100 kvietimų dalyvauti šventėje. Į juos atsiliepė 525 šeimos.

Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos viršininkas Žydrūnas Bartkus į mažųjų šiauliečių šventę atėjo su aštuonių mėnesių sūnumi Skomantu ir žmona Edita. „Ir pats norėčiau iš vaikystės turėti tokį prisiminimą — pažymėjimą su mero parašu“, — ant rankų laikydamas Skomantą, sakė Ž. Bartkus.

Nors Šiauliuose gimstamumas po truputį didėja, pirmosios „Aš — mažasis šiaulietis“ šventės dalyvių rekordo — beveik 800 dalyvaujančių vaikų — pakartoti kol kas nepavyksta.

ŠVENTĖ: Į P. Višinskio aikštę vakar rinkosi šeimos su mažaisiais šiauliečiais.

PRISIMINIMAS: Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos viršininkas Žydrūnas Bartkus su žmona Edita džiaugėsi, kad užaugęs sūnus Skomantas turės gražų prisiminimą iš vaikystės — pažymėjimą su mero parašu.

SVEIKINIMAS: Šiaulių miesto meras Genadijus Mikšys bandė prakalbinti mažuosius šiauliečius.

Sauliaus JANKAUSKO nuotr.