Brodvėjaus miuziklas „Čikaga“ sieks sužavėti publiką bet kokia kaina

Andriaus Pelakausko nuotr.
cikagapagr
Kai užvaldo siekis bet kokia kaina tapti populiariu ir įsisukti į šou verslą – belieka tik pasikliauti savimi ir siekti tikslo. Tik ar visos priemonės pateisinamos? Fatališkosios miuziklo „Čikaga“ herojės įsitikinusios, kad taip!  
Aistringi šokiai, fantastiška muzika ir aštrus siužetas įtrauks žiūrovus į aistringą muzikinį detektyvą. Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro miuziklas „Čikaga“ gruodžio 17 d. pristatomas Šiaulių arenoje. Gero laiko narpliojant šį detektyvą! 

Kiekvienam – sava „Čikaga“ 

1975 m. Brodvėjuje pirmąkart pastatytas miuziklas „Čikaga“ (rež. ir choreografas Bobas Fosse) įvertintas šešiais „Tony“, dviem „Olivier“ bei „Grammy“ apdovanojimais. „Čikaga“ – vienas ilgiausiai rodomų ir didžiausios sėkmės sulaukusių miuziklų. Jis yra statytas Tokijuje, Limoje, Londone, pagal šią istoriją sukurta filmų, o Robo Marshallo režisuotas muzikinis filmas „Čikaga“ jį dar labiau išpopuliarino. Talentingi atlikėjai išgarsino „Čikagos“ muziką, o ypač publikai atpažįstamos arijos: „All That Jazz“, „Cell Block Tango“, „When You're Good to Mama“, „Roxie“ gyvena savo gyvenimą. Jos skamba įvairiuose muzikiniuose televizijos projektuose, koncertuose, dainuojamos karaokės konkursuose.  

John Kander muzika ir solisto Virginijaus Pupšio versti tekstai lyg „šaudanti energija“ iššaukia „Čikagos“ vaizdą. Tekstas ir muzika atgyja didžiulėje scenos erdvėje, miuziklą kuria puikūs atlikėjai. Žiūrovas „inspiruojamas“ susimąstyti apie mūsų gyvenimo kasdienybę – bandymą save „parduoti“ populiariomis priemonėmis, susikurti savitą didesnį ar mažesnį šou. Tai Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro miuziklas „Čikaga““,– pasakoja miuziklo režisierė Rūta Bunikytė. 

Pagrindinėmis miuziklo herojėms taps Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistė Beata Ignatavičiūtė (Velma Keli) ir kviestinė solistė Viktorija Zeilikovičiūtė (Roksė Hart). Kaip Bilis Flynas pasirodys solistas Rokas Spalinskas, dainuos solistė Kristina Jatautaitė (Mama Morton). Į miuziklo veiksmą įsilies Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistai: Tadas Jakas (Eimosas Hartas), Rita Petrauskaitė (Merė Sanšain), Gytis Šimelionis (Seržantas Fogartis), Martynas Kazlauskis (Aronas), Valdas Kazlauskas (Teisėjas), Vytautas Bytautas (Teismo klerkas), Vilius Trakys (Martinas Harisonas), Ernesta Stankutė (Mona), Oksana Auškalnytė-Mockuvienė (Lizė), Vitalija Trinkė (Enė), Živilė Subačiūtė (Džiunė), Viktorija Galvanauskienė (Katalina Hunjak), choras, baleto trupė ir orkestras vadovaujamas dirigento Vladimiro Konstantinovo. 

Lyg Marilyn Monroe 

Roksė Hart –  itin charakteringa ir šarminga moteris, kuri man kažkuo primena net Marilyn Monroe. Koketiška, fatališka ir subtiliai seksuali dama, tačiau gudri kaip lapė, sugebanti apvynioti visus aplink savo pirštą. Kurdama šį vaidmenį stengiausi, pirmiausia, surasti savo viduje kažkokių panašumų į Roksę – taip man buvo lengviau užsikabinti ir vidumi pajausti ją. Vėliau tiesiog leidau sau bandyti įvairias intonacijas, manieras, kol kartu su režisiere atradome, kas tinka ir kas įtikinama“,– akcentuoja solistė Viktorija Zeilikovičiūtė. 

viktorija

Viktorija Zeilikovičiūtė. Asmeninio archyvo nuotr.

 

Mano Velma Keli – energijos bomba. Jei kažko jai prireikė, tai turi įvykti čia ir dabar. Jei vienas noras įgyvendintas, tuomet žaibišku greičiu jos galvoje atsiranda naujas planas ar strategija... Velma – impulsyvi, savanaudė ir egoistė... Velma seksuali, kerinti, užburianti, tam tikrais momentais stačiokiška... Niekam nevalia stoti jai skersai kelio (juokiasi)...“,– sako solistė Beata Ignatavičiūtė. 

beata

Beata Ignatavičiūtė. Dmitrijaus Matvejevo nuotr.

 

Tai tik „Čikaga“! 

Mama Morton yra moterų kalėjimo viršininkė – karalienė, ryški, valdinga, ypatinga, užsukusi juodų pinigų sistemėlę – paslauga už dovanėlę. Niekas kalėjime nevyksta be Mamos žinios!“, – tikina miuziklo „Čikaga“ atlikėja Kristina Jatautaitė.  

kristina

Kristina Jatautaitė. Dmitrijaus Matvejevo nuotr.

 

Miuzikle „Čikaga“ aš kuriu egzaltuotą moterį, spaudos magnatę Merę Sanšain, kuri su advokatu Biliu Flynu veikia išvien, iškeldami arba sumenkindami nusikaltusių moterų istorijas. Naudodamiesi tomis istorijomis jie pelnosi didelius pinigus ir užsidirba savo nemažus procentus“,– atskleidžia solistė Rita Petrauskaitė. 

rita

Rita Petrauskaitė. Dmitrijaus Matvejevo nuotr.

 

Advokatas Bilis Flynas – puikiai išmanantis savo darbą specialistas. Ieškodamas spragų įstatymuose ir jomis naudodamasis, advokatas bet kokiomis priemonėmis bando pasiekti išsikeltą tikslą – išteisinti savo klientą. Šaltas, gana arogantiškas, savimi pasitikintis, žinantis savo kainą ir galią žmogus, kuriam iš esmės rūpi tik jis pats ir jo gerovė. Ko vertas jo pasisakymas?! Visa tai – cirkas, vaikuti, kur vyksta trys pasirodymai vienu metu: teismo salė, šou verslas ir visas pasaulis!“,– pasakoja solistas Rokas Spalinskas. 

rokas

Rokas Spalinskas. Andriaus Pelakausko nuotr.

 

Tai tik teismo scena: supažindinu liudytoją su byla, kurioje yra jo žmonos parašas. Martinas Harisonas – paprastas ir ramus, tačiau kai liudytojas patvirtina jo klausimą įvyksta kone „sprogimas“!“ – intriguoja solistas Vilius Trakys.  

Čikagosׅ" išskirtinumai 

Artėja gražiausios metų šventės, kai norisi nors trumpam užmiršti kasdienius rūpesčius, o miuziklas „Čikaga“ – puikiai tinka atsipalaidavimui su draugais. Siūlau tai ir padaryti. Šis miuziklas nėra per saldus, nei per daug rimtas. Jis sukuria pozityvią nuotaiką, ten gausu progų smagiai pasijuokti ar bent nusišypsoti. Kaip choreografė miuziklo „Čikaga“ choreografiją pavadinčiau išskirtine, nes tik čia viename pasirodyme galima rasti tris skirtingus šokius. Tiesiog, trys viename, nes solistams, baletui ir čia dainuojančiam chorui vieno šokio metu kuriamos trys skirtingos choreografijos! „Čikaga“ skirta įvairaus amžiaus publikai, o ypač jaunimui, kurį domina graži muzika ir šokiai. Net jau mačiusieji šį miuziklą sako, kad ateis vėl. Kūrybinei grupei - tai didžiausias įvertinimas!“ – sako miuziklo choreografė Inga Briazkalovaitė. 

KVMT inf.