Bigbendų festivalyje Šiauliuose gros muzikantai iš šešių šalių

Artūro STAPONKAUS nuotr.
Šiaulių „Romuvos“ gimnazijos džiazo orkestras „Romuva“ jau tapo nuolatiniu „Big Band Festival Šiauliai“ dalyviu.

Birželio 9 ir 10 dienomis Šiauliuose, Saulės Laikrodžio aikštėje, vyks XIV tarptautinis festivalis „Big Band Festival Šiauliai 2023“. Koncertuos Lietuvos, Prancūzijos, Ukrainos, JAV, Norvegijos, Ispanijos ir Latvijos kolektyvai bei atlikėjai.

„Šiemet pavyko pasikviesti muzikantų net iš šešių pasaulio šalių, o tai mus be galo džiugina. Publika turės progą išgirsti klasikos, svingo, latino džiazo, folkmuzikos ir kitais muzikiniais prieskoniais paįvairintų mylėtojų padžiazuoti kartu po atviru dangumi“, – sako koncertinės įstaigos „Saulė“ kultūrinės veiklos vadybininkė Jovita Gadeikienė.

Festivalį atidarys Kauno bigbendas su žinomu trimitininku iš Klaipėdos Vytautu Grubliausku, paruošę legendiniam atlikėjui Luisui Armstrongui dedikuotą programą.

Šiaulių bigbendas kompozicijas publikai dovanos su atlikėja bei kompozitore Viktorija Pilatovič, ji atvyks iš Ispanijos.

Koncertą tęs Latvijos radijo bigbendas su saksofono meistru iš JAV Bobu Mintzeriu, kompozitoriumi, aranžuotoju, gausybės apdovanojimų, įskaitant ir „Grammy“, laimėtoju.

Pirmąją festivalio dieną užbaigs džiazo orkestras „Ojkos“ iš Norvegijos. Orkestre grojantys 14 kompozitorių ir atlikėjų supažindins su mažai kam girdėtu Šiaurės šalių džiazu, Europos šiuolaikinės ir norvegų liaudies muzikos eksperimentiniais garsais.

Antrąją festivalio dieną pradės panevėžiečių džiazo orkestras „Pan Big Band“ su kraštiete Rūta Švipaite. Solistė su orkestru atliks svingo, latino džiazo ir soulo stiliaus kūriniais.

Koncertuos ir jaunimas – Šiaulių „Romuvos“ gimnazijos džiazo orkestras „Romuva“, jau tapęs nuolatiniu „Big Band Festival Šiauliai“ dalyviu.

Šių metų festivalio debiutantai – Ukrainos karinių pajėgų bigbendas su solistėmis Olga Stepaniuk ir Anna Khabarova.

Bigbendų šventę užbaigs dinamiški, ritmingi, charizmatiški prancūzai – grupė „Astroficus“.