„Bičiuliai“ prisiminė maestro Stasį Žalalį

„Bičiuliai“ prisiminė maestro Stasį Žalalį

„Bičiuliai“ prisiminė maestro Stasį Žalalį

Praėjo metai nuo maestro Stasio Žalalio iškeliavimo amžinybėn. Jo prašymu neišsiskirstęs Šiaulių kamerinis choras „Bičiuliai“ mini pirmąsias maestro mirties metines.

Šiaulių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčioje buvo aukojamos šv. mišios. Šioje bažnyčioje jis vargonininkavo, čia buvo paskutinė darbovietė.

Šv. mišių metu choras „Bičiuliai“ giedojo S. Žalalio 2012 metais parašytas šv. mišias, giesmes.

Po maldų pristatyta Birutės Žymantienės knyga „Maestro Stasys Žalalis“. Autorė užrašė per 80 autografų.

Su didele meile per nepilnus metus surinkome medžiagą šiai knygai. Daug kruopštaus darbo, pasišventimo ir meilės įdėjo bičiulė Jolita Donėlienė. Tai – pavyzdys, kaip meilė ir užsispyrimas gali nugalėti visas kliūtis. Šiuos darbus iš aukštybių laimino maestro.

Iškilmingų pietų metu dalijomės prisiminimais, „Bičiuliai“ uždainavo maestro mėgstamą dainą giesmę „Aras“ (muzika kun. Petro Butkaus (Australija), žodžiai Viktoro Šimaičio (JAV), kapinėse giedojome „Marija, Marija“, V. A. Mocarto „Leisk man pabūti su tavim“.

Miesto bendruomenei knyga „Maestro Stasys Žalalis“ buvo pristatyta Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje. Vakarą vedė Šiaulių dramos teatro aktorė Nomeda Bėčiūtė. Pilnutėlėje salėje ne vienas ašarą nubraukė, pažiūrėjęs Šiaulių televizijos ir gydytojo Alberto Griganavičiaus sukurtą filmuką apie S. Žalalio darbą Šiaulių universitete (ŠU) su „Pavasario“ choro studentėmis, „Bičiulių“ choro 20-metį.

Šiaulių kamerinis choras „Bičiuliai“ atliko maestro ir kitus jo mėgiamus kūrinius. Daug gražių žodžių pasakė knygos autorė B. Žymantienė. Bičiulė Jolita pasakojo, kaip rinko medžiagą, kiek mėnesių teko paplušėti.

Šv. Kazimiero ordino Šiaulių komtūras Kazimieras S. Alminas, dovanodamas lelijas B. Žymantienei ir J. Donėlienei, dėkojo visoms ordino narėms. ŠU docentė Irena Ramaneckienė prisiminė kolegą, jo kurtas pasakas, pažėrė daug gražių prisiminimų.

Aktorė Olita Dautartaitė prisiminė keliones su „Bičiulių“ choru, pažintį su maestro, orų, džentelmenišką jo bendravimą. Jos nuomone, Stasys Žalalis yra Dievo dovana.

Tą vakarą visus mus jungė pagarba, dėkingumas ir meilė maestro Stasiui Žalaliui.

Aš dėkojau maestro vaikams, seserims ir kitiems geros valios žmonėms už materialinę ir moralinę pagalbą.

Lapkričio 7 dieną 17 valandą 30 minučių B. Žymantienės knyga „Maestro Stasys Žalalis“ bus pristatyta Kuršėnų meno mokykloje. Dalyvaus knygos autorė, Šiaulių dramos teatro aktorė Silvija Povilaitytė, Šiaulių kamerinis choras „Bičiuliai“ (vadovė Ilmera Abromavičienė).

Pabūkime kartu. Dainose ir prisiminimuose jūs, maestro, esate ir būsite su mumis.

Šiaulių kamerinio choro „Bičiuliai“ prezidentė Izolina Natalija Lingienė

Asmeninio albumo nuotr.

KNYGA: Birutės Žymantienės knyga „Maestro Stasys Žalalis“ buvo pristatyta Šiaulių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčioje, Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje. Kitas pristatymas – Kuršėnų meno mokykloje.

CHORAS: Šiaulių kamerinis choras „Bičiuliai“ atliko maestro ir kitus jo mėgiamus kūrinius.

PAGERBIMAS: Prie Stasio Žalalio amžinojo poilsio vietos.