„Bičiuliai“ koncertavo Rygoje

Birutės MUSNECKIENĖS nuotr.
Šiaulių kultūros centro kamerinis choras „Bičiuliai“ koncertavo Rygos Šv. Jokūbo katedroje.

Dešimti metai krikščioniškose bažnyčiose Latvijoje vyksta renginys „Bažnyčių naktis“. Šiais metais per 100 bažnyčių varpų kvietė į renginius. Apie atlikėjus skelbė kiekviena šventovė savo dideliuose stenduose.

Šiaulių kultūros centro kamerinis choras „Bičiuliai“ (vadovė Rita Daukantaitė, koncertmeisterė Jūratė Doveikytė) koncertavo Šv. Jokūbo katedroje. Rygos Šv. Jokūbo katedra yra Romos katalikų šventovė, viena seniausių gotikinio ir romaninio stiliaus bažnyčių Latvijoje. Ji yra į UNESCO paveldą įtraukto Rygos senamiesčio vertybių sąraše, turi turtingą istoriją. 1993 m. katedroje lankėsi popiežius Jonas Paulius II.

Mes, „Bičiuliai“, atlikome sakralinių, klasikinių, pasaulietinių muzikinių kūrinių. Susirinkę daug žiūrovų labai šiltai priėmė mūsų koncertinę programą. Po koncerto vaišino kava, arbata, latviškomis riestėmis, vaisiais, dovanojo kiekvienam po dovanėlę. Mes pavaišinome „Rūtos“ saldainiais. Padėkoję už malonų priėmimą, vaišes ir dovanas, atsisveikinome iki kitų metų.

Palikę šventovę, išėjome pasivaikščioti po nepakartojamą, paskendusį muzikos garsuose Rygos senamiestį. Mums duotas džiugus laikas greit prabėgo, privalėjome grįžti į namus.

Visi bičiuliškai dėkojame Šiaulių kultūros centrui už dovanotą kelionę (geras autobusas, paslaugus, dėmesingas vairuotojas). Dėkojame choro vadovei Ritai Daukantaitei už didelį darbą ir kantrybę, rengiant koncertinę programą. Ačiū ir koncertmeisterei Jūratei Deveikytei, smuikininkei Nomedai Jurgelevičienei. Šventė pradžiugino sielą ir tokie pakylėti grįžome į Šiaulius.

Pratęskime tą džiaugsmą, dalyvaudami ir klausydami geros muzikos Šiaulių rajono savivaldybės organizuojamo renginio „Muzikinės bažnyčių naktys“ koncertuose rajono bažnytėlėse.