„Bičiuliai“ koncertavo Latvijos lietuviams

Birutės MUSNECKIENĖS nuotr.
Šiaulių kultūros centro kamerinis choras Bičiuliai“ Jelgavoje koncertavo Latvijos lietuviams.

Vasario 18 dieną Šiaulių kultūros centro kamerinis choras Bičiuliai“ (vadovė Rita Daukantaitė, koncertmeisterė Jūratė Deveikytė) Jelgavos miesto lietuvių kultūros draugijos „Vytis“ kvietimu koncertavo Latvijos lietuviams.

Mus priėmė Jelgavos integracijos centras. Viešnagei ruošėmės ilgai, atsakingai ir nuoširdžiai. Šventę pradėjome sugiedodami Lietuvos ir Latvijos himnus. Giedojo ir salėje esantys mūsų tautiečiai iš Rygos, Dobelės, Bauskės, Jelgavos.

Sveikinimo žodžius tarė lietuvių kultūros draugijos pirmininkė Regina Deltava, miesto meras Andris Ravinš, vicemerė Rita Vectiranė. Visi pasveikino su 105-osiomis Lietuvos valstybės atkūrimo metinėmis.

Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktorius Vladas Baranauskas susirinkusems deklamavo eiles lietuvių ir latvių kalba. Choras „Bičiuliai“ džiugino savo dainomis. Koncerte dalyvavo ir Jelgavos folkloro ansamblis „Dzimzens“ (vadovė Velta Leja).

Šventės pabaigoje ilgametė choro „Bičiuliai“ dalyvė ir prezidentė Izolina Lingienė latviškai padėkojo šeimininkams už kvietimą, už šiltą priėmimą, už bendrystę, už galimybę su Latvijoje gyvenančiais lietuviais kartu pažymėti Lietuvos valstybės gimtadienį: „Tegul Dievas laimina Lietuvą ir Latviją!“ Po iškilmių bendravimą tęsėme vaišindamiesi kava ir riestainiais.

„Bičiuliai“ dėkoja Šiaulių kultūros centrui, kuris sudarė galimybę ir skyrė autobusą šiai įsimintinai kelionei.