Bibliotekoje vyko „Knygų namelių“ dovanojimo šventė

Viešosios bibliotekos nuotr.
Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė pasidžiaugė renginiu ir projektu, seniūnijoms padovanojo naujų leidinių „Knygų nameliams“.
Penktadienį Radviliškio viešosios bibliotekos Konferencijų salėje vyko baigiamasis projekto „Dalinkis knyga“ renginys. Jame rajono seniūnijoms dovanoti „Knygų nameliai“, skirti papuošti poilsio ir aktyviąsias zonas, kad lankytojai ne tik aktyviai leistų laiką, bet ir dalytųsi knygomis.

Renginyje dalyvavęs Radviliškio rajono savivaldybės meras Vytautas Simelis kiekvienam „Knygų nameliui“ skyrė po naują leidinį, taip tarsi pradėdamas knygų mainus. Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė pasidžiaugė susibūrimu, projekto idėja ir jos įgyvendintojais, taip pat seniūnijoms padovanojo naujų leidinių „Knygų nameliams“ bei pastarųjų kodus.

Renginyje koncertavo Radviliškio muzikos mokyklos vokalinis ansamblis, kurį atlydėjo mokytoja Jelena Pociuvienė.

Radviliškio viešosios bibliotekos iniciatyva 2017 metais Radviliškio autobusų stotyje buvo įrengtas pirmasis „Knygų namelis“. Pagrindinė idėja – kad žmogus, keliaujantis autobusu ar laukiantis jo, galėtų pasimėgauti skaitymu, o knygas galėtų laisvai pasiimti skaityti bei papildyti savo leidiniais. Sumanymui pasiteisinus, 2019 metais Radviliškio viešosios bibliotekos iniciatyva „Knygų nameliai“ buvo įrengti Šiaurės Lietuvos regione. Šiuo projektu norėta jų tinklą išplėsti ir Radviliškio rajone. Bendradarbiaujant su seniūnijomis, buvo išskirta 12 vietų, kuriose numatyta pasatyti „Knygų namelius“.

Pasaulinė praktika rodo, kad tokie „nameliai“ tampa traukos taškais bendruomenėms, veikia kaip piliečių švietimo ir informavimo priemonė, įtraukianti į veiklą, susijusią su socialiniais ir aplinkos apsaugos klausimais. Tai – unikalus kanalas, galintis tarnauti leidėjams ir autoriams, platinant savo knygas.