Bibliotekoje pristatyta fotografijų paroda „Ievos žydėjimas“

Viešosios bibliotekos nuotr.
Radviliškio viešojoje bibliotekoje atidaryta Ritos Daukšaitės autoportretų paroda „Ievos žydėjimas“, parodytas meninis performansas, jį režisavo aktorė Gintarė Čepukonytė.

Radviliškio viešojoje bibliotekoje atidaryta Ritos Daukšaitės autoportretų paroda „Ievos žydėjimas“. Renginio metu parodytas meninis performansas, jį pagal Simonos Smirnovos muziką režisavo aktorė Gintarė Čepukonytė.

Parodos autorės kūrybiniai eksperimentai prasidėjo per karantiną. Kurti paskatino ir dvi asmeninės netektys. Kūryba autorei buvo kaip saviterapija, padėjusi pažinti savo kūną, jausmus.

R. Daukšaitė parodos lankytojams atviravo, jog šie darbai padėjo jai priimti save visokią – be nustatytų stereotipų ir normų, nusiplėšiant estetikos, simpatiškumo kaukes.

Paroda „Ievos žydėjimas“ – kūrėjos noras suskaldyti ribą tarp įprasto asmenukių darymosi ir fotografijos portreto meno. R. Daukšaitė savo darbuose – ir modelis, ir idėjos bei kompozicijos kūrėja.

Po meninio pasirodymo autorė parodos lankytojus vaišino obuoliais, pasakojo apie savo darbus, jų atsiradimo istorijas, kūrybines idėjas.

Kūrybą autorė skiria savo gerai draugei Ievai Šėrytei atminti.

Paroda bibliotekoje veiks iki kitų metų sausio 3 dienos.