Bažnyčios parapijos namuose vyks impresijų vakaras

Linos MASIULYTĖS nuotr.
Vilniaus Čiurlionio kvarteto violončelininkė Elena Daunytė ir Tauragės liaudies teatro aktorė Genovaitė Urmonaitė Šiauliuose surengs impresijų vakarą „Žodžiai kaip muzika“.

Lapkričio 22 dieną 18 valandą Šiaulių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčios parapijos namuose vyks Vilniaus Čiurlionio kvarteto violončelininkės Elenos Daunytės ir Tauragės liaudies teatro aktorės Genovaitės Urmonaitės impresijų vakaras „Žodžiai kaip muzika“.

„Tik retsykiais abi nutūpiam buitin… Ar tai gerai, ar blogai? Elena daug jaunesnė, dažniausiai susisiekiame vėlais vakarais, į nakties pusę… Kalbos – apie nėrimą muzikoje į gylių gylius, apie bendrą programą, kurioje turime jausti viena kitą, papildyti, neužgožti, gerėtis ir… truputį nebejausti, kur esame. Kosmosas, kartais sakome… Arba – pasimėgaukime mes! Tada ir klausytojas mėgausis. Mylės save gerų jausmų atspindy…“ – sako G. Urmonaitė.

Iš Pakruojo kilusi aktorė, režisierė, Tauragės liaudies teatro vadovė G. Urmonaitė moka daug poetinių tekstų ir jau daug metų, kartais šiek tiek norėdama atitrūkti nuo teatro veiklos, neria į rašymą, skaitymą, veda koncertus, bendrauja ir bendradarbiauja su, jos žodžiais, „ryškiausiai šviečiančiais iš Dievo sodo“ – Vytautu V. Landsbergiu, Vilhelmu Čepinskiu, Dalia Teišerskyte, Andriumi Bialobžeskiu, Tauragės muzikos mokyklos mokytojais muzikais Algirdu Petraičiu, Sauliumi Bernotu. O šį kartą – vienyje su E. Daunyte.