Baisogalos kultūros centre – muzikos šventė

Arvydo ŽAROMSKIO nuotr.
Baisogalos kultūros centro mišrus choras „Naktikovas“ švenčia 25-erių metų kūrybinės veiklos jubiliejų.

„Jeigu švęsti, tai švęsti iš visos širdies.“ Tokiais žodžiais Baisogalos (Radviliškio r.) kultūros centro renginių vedėjas Modestas Vaitkevičius pradėjo Baisogalos kultūros centro mišraus choro „Naktikovas“ 25-erių metų kūrybinės veiklos šventę ir XIII respublikinį chorų festivalį „Draugystės daina“.

Šventinį vakarą pradėjo šeimininkai – mišrus choras „Naktikovas“, jis dovanojo keletą kūrinių, o vieną kūrinį atliko su vaikų ir jaunimo dainavimo grupės nariais.

Choras susikūrė dar praeitame tūkstantmetyje – 1998 metais. Choro įkūrėjas – šviesaus atminimo kontrabosininkas, muzikos mokytojas, chorvedys Vladas Skuja. Tai žmogus, kuris sugebėjo mažame miestelyje suburti bendraminčių ir įkurti chorą. Vėliau chorui vadovauti pradėjo meno vadovė Neringa Bernadickienė, jam vadovaujanti jau 14 metų.

Į chorų festivalį atvyko nemažai svečių: bendraminčių, draugų, kaimynų, juos visus jungia chorinė muzika. Pirmasis pasirodė gerokai vyresnis choras, skaičiuojantis jau 53 metus. Tai Kelmės kultūros centro mišrus choras „Cantio“.

Vėliau savo atliekamais kūriniais žavėjo nuostabus, brandus, patyręs choras, skaičiuojantis jau net 67-ąjį kūrybinį pavasarį, prisijaukinęs ir parskraidinęs „Aukso paukštę“ į savo namus, Raseinių rajono kultūros centro mišrus choras „Šatrija“.

Savo chorine muzika džiugino ir visus sužavėjo Radviliškio miesto kultūros centro mišrus choras, skaičiuojantis tryliktus kūrybinius metus.

Pirmą kartą Baisogalos kultūros centre svečiavosi ir profesionaliai pasirodė Kupiškio mišrus vokalinis ansamblis „Cantus vita“.

Susirinkę renginio žiūrovai turėjo galimybę parodyti savo žinias, atsakinėdami į klausimus apie mišrų chorą „Naktikovas“. Renginio pabaigoje visi chorai atliko bendrą kūrinį „Augo bernelis“.

Chorą „Naktikovas“ su 25-erių metų kūrybinės veiklos sukaktimi sveikino ir dar daug kūrybinių metų linkėjo Radviliškio rajono savivaldybės meras Vytautas Simelis, Baisogalos seniūnijos seniūnė Renata Masiulienė bei visi atvykę chorai.