Atnaujintame kultūros centre – „Špylkos ir šlepetės“

Rolando PARAFINAVIČIAUS nuotr.
Aktorės Renata Kutinaitė ir Redita Dominaitytė vaidino herojes, negailinčias moteriškos išminties ir patarimų.

Sekmadienį Šiaulių kultūros centro pramogų salėje „Maksas“ demonstruotas interaktyvus „Knygos teatro“ spektaklis „Špylkos ir šlepetės“, pastatytas pagal buvusios ilgametės „Šiaulių krašto“ žurnalistės Nijolės Koskienės to paties pavadinimo knygą.

Šmaikščias spektaklio herojes, negailinčias moteriškos išminties ir patarimų, įkūnijo aktorės Redita Dominaitytė ir Renata Kutinaitė. Spektaklyje netrūko komiškų situacijų, gyvenimiškų patarimų ir moteriškų eksperimentų. Susirinkusieji ne tik stebėjo, bet ir patys aktyviai įsitraukė į paruoštą spektaklio programą.

Jame buvo šmaikščiai ir subtiliai atskleistas moteriškas žvilgsnis į pasaulį. Pagrindinė spektaklio herojė Ieva – veikli, žaviai flirtuojanti, nenuspėjamo amžiaus moteris, nuolat įsipainiojanti į komiškas, paradoksalias situacijas ir pasiryžusi išsiaiškinti čia ir dabar.

Tai padaryti jai padeda ištikimos draugės. Daugelio moteriškų eksperimentų taikiniu tampa Adomas ir kiti kelyje sutikti vyrai.

Spektaklio metu į žaidimą buvo įtraukiami ir patys žiūrovai, kurie uždaroje „Facebook“ grupėje ir telefonu mėgino išspręsti labiausiai juos kamuojančias problemas, taip pat atliko įvairias užduotis.