Artėja pagrindinis Šiaulių knygų mugės renginys

Redakcijos archyvo nuotr.
Šiaulių knygų mugė kasmet sulaukia daug lankytojų.

Lapkričio 18 dieną Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje vyks pagrindinė Šiaulių knygų mugės diena.

Mugės atidaryme koncertuos Šiaulių pučiamųjų orkestras. Leidiniais ir knygomis bus prekiaujama nuo 11 iki 20 valandos, įvairiose bibliotekos erdvėse vyks diskusijos, susitikimai su autoriais, edukacijos ir kiti renginiai.

Sekti didikų istorijos pėdsakais kvies knygos „Mėlynas kraujas“ autorius Eimantas Gudas ir romano „Karo nuotaka“ autorė Ilona Skujaitė.

Vėjų teatras rodys spektaklį vaikams pagal Daivos Čepauskaitės poezijos knygą „Baisiai gražūs eilėraščiai“.

Susitikime „Mus įrodo gal tik poezija“ Rimvydas Stankevičius pristatys poezijos rinkinį „Įsitvėrimai“, o Ramunė Brundzaitė – poezijos rinkinį „Tuščių butelių draugija“.

Apie Stasio Ušinsko fenomeną knygos „Dra ta ta. Stasio Ušinsko marionečių pokalbis su lėlininku Rimantu Driežiu“ pristatyme kalbės R. Driežis, Aušra Endriukaitienė ir Irma Leščinskaitė.

Pokalbyje „Esu demokratijos adeptas ir demokratijos auka“ diskutuos Česlovas Juršėnas, Donatas Morkūnas ir Valentinas Sventickas – vyks Č. Juršėno atsiminimų knygos „Nenuobodaus gyvenimo mozaika“ pristatymas.

Rimantas Kmita ir Povilas Vincentas Jankūnas susitikime „Kai miestas virsta herojumi: mitai, komiksai ir kiti kūrėjų išmislai“ pristatys knygą apie Šiaulius „Keliuonė“.

Paauglystės temai skirtas susitikimas „Kita stotelė – paauglystė“, prozos knygą paaugliams „Dabar Marselis“ pristatys Ilona Ežerinytė.

Vlado Braziūno poezijos rinktinės „Laiko pralandos“ pristatyme ir pokalbyje „Aš visą laiką gyvenu namie“ dalyvaus V. Braziūnas ir Skirmantas Valentas.

Į diskusiją „(Ne)tolimas ateities pasaulis – koks jis?“ kvies Unė Kaunaitė, Jaroslavas Melnikas ir Lilija Vetiugova-Skupienė – vyks Unės Kaunaitės romano „2084“ ir Jaroslavo Melniko romano „Te visad būsiu aš“ pristatymas.

Aistis Mickevičius padės pasinerti į kvapų istorijas – pristatys knygą „Kvepalai. Olfaktorinės istorijos“ ir ves edukaciją.

Renginyje „Ar džiaugsmui ir meilei reikia valios?“ bus pristatomas Rasos Aškinytės apsakymų rinkinys „Penkios istorijos apie meilę su laiminga pabaiga“, Lauros Sintijos Černiauskaitės esė knyga „Džiaugsmynas“ ir Eglės Frank novelių rinkinys „Mirę irgi šoka“.

Šiaulių knygų mugę užbaigs Evaldo Vaikaso akustinė programa.

„Knygų mugės“ renginiai bibliotekoje vyksta nuo spalio 23 dienos.