Apžvalgos aikštelėje veikia parodos

Šiaulių kultūros centro archyvo nuotr.
Prisikėlimo aikštėje esančioje apžvalgos aikštelėje kūrinius pristato fotografas Edvardas Tamošiūnas ir skulptorius Alvidas Paškauskas.

Šiauliuose, Prisikėlimo aikštėje, esančioje apžvalgos aikštelėje įkurta laikina parodų galerija, joje savo kūrinius pristato šiauliečiai fotografas Edvardas Tamošiūnas ir skulptorius Alvidas Paškauskas.

E. Tamošiūnas eksponuoja parodos „buvo ir yra“ kūrinius. Fotografas daugiau nei šimto metų senumo medine dumpline kamera naujai įamžino tarpukario ir ankstyvojo sovietmečio fotografijos meistrų užfiksuotas Šiaulių vietas.

Pernai E. Tamošiūno paroda „buvo ir yra“ buvo atidaryta Šiaulių fotografijos muziejaus studijoje.

A. Paškauskas pristato jubiliejinės parodos „Šimšės stigmos“ kūrinius. Pavasarį paroda veikė Šiaulių dailės galerijoje. Tai buvo pirmoji galerijos paroda po karantino paskelbimo.

A. Paškauskas kuria iš įvairių medžiagų: stiklo, medžio, metalo, akmens, naudoja ir įvntus, senus daiktus. Tradiciją derina su modernumu.

Žmonių lankymui apžvalgos aikštelė atidaryta prasidėjus kalėdiniam laikotarpiui Šiauliuose.

Šventiniu laikotarpiu joje galima apsilankyti antradieniais–sekmadieniais ir švenčių dienomis nuo 12 iki 17 valandos. Atsižvelgiant į Vyriausybės nurodymus dėl įvesto karantino šalyje, apsilankymo laikas gali keistis.