Apylinkės teisme Šiauliuose – grafikos darbų paroda

ŠAT nuotr.
Pirmieji parodos lankytojai pastebėjo, kad dailininkės paveikslai lengvi, moteriški, žaismingi.
Šiaulietės dailininkės, Šiaulių dailės mokyklos direktoriaus pavaduotojos Eglės Bičkienės paveikslais papuoštos Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų erdvės. Savita atlikimo technika sukurti šviesūs, lengvi ir estetiški grafikos darbai skleidžia teigiamą emociją.

„Parodą pavadinau „Įkvėpimas“. Tuomet, kai kūriau šiuos paveikslus, buvo didžiulis noras ir įkvėpimas, o dabar, rudenį, tokio įkvėpimo nėra, – šypsosi dailininkė. – Kūryba man yra malonumas, meditacija, galimybė pabūti su savimi.“

Menininkė kuria savo surasta ir išpuoselėta autorine technika – spalviniai ir reljefiniai atspaudai persipina su piešiniais, karpiniais ir faktūromis, naudoja koliažo techniką. Darbuose atsispindi lietuvių liaudies meno ornamentika, etnografiniai ir gamtos motyvai. Savo kūrybą E. Bičkienė sieja su kultūros paveldu. Dailininkė pasakoja, kad prioritetus atiduodanti rankų darbui, o šiuolaikines skaitmenines technologijas paliekanti nuošalyje.

E. Bičkienė nuo 2003 metų aktyviai dalyvauja parodose Lietuvoje ir užsienyje, dalyvauja bendrose dailininkų parodose. Menininkė yra aktyvi plenerų dalyvė. Tai jau antroji dailininkės paroda Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmuose.

Susijusios naujienos