Antroji jaunojo menininko paroda

Antroji jaunojo menininko paroda

Antroji jaunojo menininko paroda

Šiaulių universiteto bibliotekoje atidaryta Mindaugo Karaliaus keramikos paroda „Mols kožnam brols“. Tai jau antroji autorinė jaunojo menininko paroda. Paroda skirta senoliams ir atidaryta autoriaus aštuonioliktojo gimtadienio išvakarėse.

Atidarydama parodą, menotyrininkė Michalina Adomavičienė pažymėjo, kad darbai įdomūs, saviti, nekopijuoti. Pūkuotos avytės – M. Karaliaus vizitinė kortelė. Vaikinas daug eksperimentuoja, bando. Stengiasi daryti tai, ko niekas nedarė. Taip buvo sukurta pieta, rūpintojėlis. Akį traukia originali švilpukų kolekcija, skirta Kristijonui Donelaičiui.

Vaikinui svarbi istorija, praeitis, todėl paroda labai glaudžiai susijusi su tautosaka,  liaudies tradicijomis, amatais. Aludaris ir jo išrinktoji, knygnešys ir jaunamartė, piemenukai, tai – tik dalelytė vaikino sukurtų skulptūrų, susijusių su praeitimi.

Radviliškio rajono Šeduvos gimnazijos abiturientas M. Karalius dalyvauja įvairiuose konkursuose, parodose, pleneruose. Vaikinas 2014 metais tapo respublikinio "Sidabro vainikėlio" laureatu.

Visus parodos atidarymo dalyvius nustebino M. Karaliaus klasės draugai. Šeduvos gimnazijos merginų vokalinė grupė „Džiada“, vadovaujama auklėtojos Aurelijos Meškauskienės, visus pradžiugino savo skambiais balsais. Jų atliekamos melodijos suvirpino lankytojų širdis. Į šeduvio parodos atidarymą Šiauliuose atėjo ir pirmoji Mindaugo auklėtoja, ir pirmoji dailės mokytoja.

Sėkmės jaunam menininkui linkėję draugai sakė, kad jaunojo menininko darbai dar ne kartą džiugins visų širdis ir tarsi karžygiai keliaus per pasaulį.

Jaunasis menininkas džiaugėsi, kad prie jo kūrybos prisidėjo ir prisidės kiekvienas, apsilankęs parodoje.

„Mūsų krašto“ inf.

Elžbietos KARALIŪTĖS nuotr.

DARBAI: Šiaulių universiteto bibliotekoje atidarytoje Mindaugo Karaliaus keramikos parodoje eksponuojami įvairūs darbai.

SVEIKINIMAI: Jaunąjį menininką Mindaugą Karalių sveikino draugai, pažįstami, pedagogai.

MOKYTOJA: Mindaugo Karaliaus pasiekimais ir jau antra personaline paroda džiaugėsi ir jo technologijų mokytoja Inga Hokušienė.