Anšlagas teatre – bilietų į premjerą jau nebėra

Anšlagas teatre – bilietų į premjerą jau nebėra

Anšlagas teatre – bilietų į premjerą jau nebėra

Valstybinio Šiaulių dramos teatro naujausia šio sezono premjera – Tenesio Viljamso dviejų dalių drama „Geismų tramvajus“ – sukėlė tokį žiūrovų susidomėjimą, kad bilietų į šio sekmadienio premjerinį spektaklį jau nebeliko.

Garsiąją XX amžiaus amerikiečių dramaturgo Tenesio Viljamso pjesę „Geismų tramvajus“, už kurią autorius buvo apdovanotas Pulicerio premija, režisavo Algirdas Latėnas. „Norėtųsi, kad po spektaklio kažkiek pasikeitę išeitų visi: ir aš, ir aktoriai, gal net ir žiūrovai“, – trokšta režisierius.

„Geismų tramvajus“ – neišsipildžiusių svajonių, meilės, laimės troškimo ir žiaurios tikrovės konfliktas, kuriame susitinka du antipodai: trapi dvasinė būtybė, virš realybės plevenanti vienadienė plaštakė Blanša (Monika Šaltytė) ir pragmatiškas Stenlis (Rolandas Dovydaitis), kurio esminė savybė – jėga.

Blanšą įkūnijanti M. Šaltytė sako, kad svajonių vaidmenų sąrašo ji neturi, tačiau yra laiminga, kad šiuo vaidmeniu dabartiniais sėkmingų žmonių kulto laikais ji gali kalbėti apie žmones, kurie su savo laimės, meilės ir svajonių ieškojimais yra už „normalumo“ ribos.

Nuo XX amžiaus vidurio Amerikos laikmečio stilistikos scenografas Gintaras Makarevičius labai nenutolo, tačiau vietoj glamūrinės pjesės peizažo pasirinko visiškai kitokią scenografiją: laiptai, langai, erdvės per kelis aukštus, net kanalizacijos vamzdžiai.

Spektaklyje skamba kompozitoriaus Lino Rimšos kurta muzika – tradicinis džiazas, sujungtas su šiuolaikiniais ritmais. Džiazo intarpus gyvai atlieka saksofonininkas Gediminas Brūzga. Veikėjų charakterius pabrėžiančius kostiumus sukūrė dizainerė Sandra Straukaitė.

Spektaklyje Stelą Kovalski vaidina Inga Jarkova, Haroldą Mičelą (Mičo) – Aurimas Pintulis, Junisę Habel vaidina Danguolė Petraitytė (Eglė Stanišauskaitė). Stivas Habelas – Romanas Dudnikas, Pablas Gonzalesas – Mindaugas Jurevičius, Slaugė ir Meksikietė – Rimanta Krilavičiūtė, Daktaras ir Jaunas vyriškis – Aidas Matutis.

Vasario mėnesį spektaklis bus rodomas vasario 7 dieną 18 valandą, o vasario 27-ąją  žiūrovai jį išvys Vilniuje, Valstybiniame Jaunimo dramos teatre.

Pagal VŠDT inf.

Artūro Staponkaus nuotr.

SPEKTAKLIS: „Geismų tramvajus“ – žmogiškų jausmų ir gyvuliškų aistrų drama. Stenlis – Rolandas Dovydaitis, Blanša – Monika Šaltytė.