„Angliškas detektyvas“

„Angliškas detektyvas“

PREM­JE­RA! GY­VO GAR­SO MU­ZI­KI­NĖ KO­ME­DI­JA

„Ang­liš­kas de­tek­ty­vas“

Va­sa­rio 20 d. Vals­ty­bi­nia­me Šiau­lių dra­mos teat­re ga­lė­si­te ne­pa­mirš­ta­mai pra­leis­ti lai­ką iš­gal­vo­ta­me teat­ro-ki­no pa­sau­ly­je! Teat­ro sce­no­je at­gims­ta to­kios ki­no žvaigž­dės kaip John Gil­bert, Joan Craw­ford, Lou­se Brooks! Svai­gus 3-io­jo de­šimt­me­čio žvil­ge­sys, am­žiaus de­tek­ty­vas – Šer­lo­kui ir Vat­so­nui.

„Vat­so­nai, svei­ki­nu, mums pa­si­tai­kė tir­ti am­žiaus nu­žu­dy­mo by­lą. Pas­ku­bė­kim, iki vi­dur­nak­čio li­ko tik dvy­li­ka mi­nu­čių, o džen­tel­me­nai juk nie­ka­da ne­vė­luo­ja!“

Tai žo­džiai iš ak­to­riaus ir re­ži­sie­riaus Ra­mū­no Ci­cė­no mu­zi­ki­nės ko­me­di­jos „Ang­liš­kas de­tek­ty­vas“, ku­ri pri­kels Lie­tu­vos teat­re itin re­tą žan­rą – de­tek­ty­vą.

Aris­tok­ra­tų Hen­kin­sų šei­mo­je – šven­tė! Se­ras Čarl­zas Hen­kin­sas šven­čia 50 me­tų ju­bi­lie­jų. Svei­kin­ti su­si­ren­ka vi­sa šei­ma. Lie­ja­si tos­tai, da­li­ja­mos do­va­nos, kol stai­ga į rū­mus tren­kia žai­bas. Po ke­lių aki­mir­kų, at­si­ra­dus švie­sai, vi­si pa­ma­to – ju­bi­lia­tas nu­žu­dy­tas.

By­los ima­si ge­riau­sias sek­lys Šer­lo­kas ir jo pa­dė­jė­jas Vat­so­nas. R. Ci­cė­nas ža­da, jog žmog­žu­dys­tę kar­tu su gar­siai­siais ty­rė­jais narp­lios ir žiū­ro­vai. Int­ri­gų ir mįs­lių ku­pi­na is­to­ri­ja pa­ska­tins ir gal­vo­ti, ir nu­si­juok­ti.

„Ti­kiuo­si, ši ko­me­di­ja bus ypa­tin­ga tuo, kad ją ak­to­riai vai­dins la­bai rim­tai. Pub­li­ka tu­rė­tų juok­tis iš pa­čios si­tua­ci­jos ir ab­sur­do“, – min­ti­mis prieš prem­je­rą da­li­jo­si re­ži­sie­rius R. Ci­cė­nas. Anot jo, spek­tak­ly­je bus iš­lai­ky­tas aris­tok­ra­tiz­mas, ge­ras to­nas, kil­min­gos ma­nie­ros.

„Tai – mu­zi­ki­nė ko­me­di­ja, ta­čiau čia svar­bios pa­vy­do, kerš­to, gob­šu­mo, me­lo te­mos. Ži­no­ma, su ge­ra iro­ni­jos do­ze“, – sa­kė ir pje­sę ko­me­di­jai kū­ręs R. Ci­cė­nas.

Į vie­ną sce­ną jis su­bū­rė Vil­niaus ka­me­ri­nio teat­ro (VKT) ir kvies­ti­nius ak­to­rius. Vai­di­na Jus­tas Va­na­gas, Ai­das Bar­kaus­kas, Se­ve­ri­na Špa­kovs­ka­ja, Ind­rė Ja­rai­tė, Zig­man­tas V. Ba­ra­naus­kas, Pau­lius Va­las­ke­vi­čius, Ar­tu­ras Var­nas, Ža­ne­ta Jab­lons­ky­tė ir Si­ma Tar­vy­dai­tė.

Mu­zi­ka bus at­lie­ka­ma gy­vai, skam­bės ge­rai ži­no­mos me­lo­di­jos ir ari­jos. Dai­nų teks­tus pa­ra­šė Ri­man­tė Va­liu­kai­tė. Ak­to­riams akom­pa­nuos Dei­man­tė Po­ne­ly­tė.