Algimantas Raudonikis jubiliejų šventė gimtinėje

Algimantas Raudonikis jubiliejų šventė gimtinėje

Algimantas Raudonikis jubiliejų šventė gimtinėje

Sausio 30 dieną kompozitoriui Algimantui Raudonikiui sukako 75-eri. Šis garbingas jubiliejus sutapo su dar vienu -- kūrybinės veiklos 50-mečiu. Nuo spalio mėnesio ta proga rengiamas koncertinis turas po Lietuvą, kuris baigsis pavasarį. Praėjusių šeštadienį kompozitorius sugrįžo į gimtąjį Joniškį.

Lina RUDNICKIENĖ

Šeštadienio vakarą savo gimtajame Joniškyje kompozitorius, Joniškio garbės pilietis Algimantas Raudonikis atšventė savo veiklos 50-metį ir gyvenimo 75-metį.

Į jubiliejinį koncertą, kuriuos kompozitorius rengia kas penkeri metai nuo pat 50-mečio, bilietai buvo išpirkti per valandą, tad su Valstybiniu pučiamųjų instrumentų orkestru „Trimitas“ Joniškio kultūros centro administracijai teko derėtis dar ir dėl antrojo koncerto, į kurį taip pat sėkmingai parduoti visi bilietai.

— Šalies sostinė yra Vilnius, o mano — Joniškis,— sentimentus gimtam miestui žėrė maestro, prasitaręs, kad jį jau nori pasisavinti ir Kaunas. Mat kompozitorius yra gimęs Kauno ligoninėje ir ten gyvenęs tiek, kiek ten jį su mama laikė.

Tą jubiliejinį vakarą liejosi gražiausi žodžiai apie 700 įvairių žanrų kūrinių autorių. Jubiliejinį koncertą vedusi Sigita Stankevičiūtė Algimantą Raudonikį pavadino lietuviškosios estradinės muzikos korifėju, o garsiausių pasaulio scenų solistas Deivydas Staponkus komopzitorių įvardijo kaip geriausią pasaulio melodistą.

Vakaro metu joniškiečiai iš maestro išgirdo įvairiausių istorijų, kaip gimė viena ar kita kompozitoriaus melodija, o su Judita Leitaite scenoje ne tik šoko, bet ir kartu dainavo „Man meilės reikia“.

Į gimtinę jubiluatą atlydėjo ne vien tik ištikimasis valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“, jau minėta Judita Leitaitė, kuriai kaip atlikėjai specialiai kompozitorius yra sukūręs ne vieną dainą, Deivydas Staponkus, bet ir Merūnas, Sigitos Stankevičiūtės lietuviškuoju Džo. Stounu pravardžiuojamas Viktoras Malinauskas, Juditos Leitaitės mokinė Roma Suchocka. Daugelį populiarių Algimanto Raudonikio dainų iš aukso fondo atlikėjams ir orkestrui teko kartoti.

Koncerto pabaigoje į sceną pakilo ir Joniškio kultūros centro moterų vokalinis asamblis ir jo vadovė Alfreda Gavorkienė. Šis ansamblis — jau daugelį metų Joniškyje rengiamo Algimanto Raudonikio dainų konkurso laureatas — atliko vieną iš kompozitoriaus dainų, o pačiam jubiliatui dainininkės sunešė didžiulę geltonų tulpių puokštę.

GIMINTĖ: Algimantas Raudonikis su Judita Leitaitei ir Sigita Stankevičiūte gimtojo Joniškio scenoje.

PAGARBA: Jubiliejinę juostą kompozitoriui Algimantui Raudonikiui riša Joniškio rajono meras Romaldas Gadeikis.

KARTU: Joniškio kultūros centro scenoje — jubiliejų švenčiantis kompozitorius Algimantas Raudonikis (pirmas iš dešinės) su dainininkais Merūnu, Viktoru Malinausku, Deivydu Staponkumi, Roma Suchocka, Judita Leitaite ir renginio vedėja Sigita Stankevičiūte.

Autorės nuotr.