Aktorius Saulius Pauliukonis atšventė jubiliejų

Aktorius Saulius Pauliukonis atšventė jubiliejų

Aktorius Saulius Pauliukonis atšventė jubiliejų

Šeštadienį Šiaulių dramos teatre paminėtas aktoriaus Sauliaus Eduardo Pauliukonio šešiasdešimties metų jubiliejus. Aktorių sveikino kolegos ne tik iš Šiaulių, bet ir kitų Lietuvos teatrų, muzikantai, teatro ir aktoriaus gerbėjai.

Negailėjo S. E. Pauliukoniui gerų žodžių vienas iškiliausių vakaro svečių — žmogus legenda — režisierius Modris Tenisas. Režisierius, dabar gyvenantis Rygoje, sakė, jog Saulius buvo talentingiausias jo pantomimos grupės aktorius. S. E. Pauliukonis ir M. Tenisas prisiminė laikus, kai pantomima buvo itin populiari Lietuvoje. Grupė išnyko po Romo Kalantos susideginimo. M. Tenisas buvo vienas iš tų žmonių, kurie bandė gesinti degantį žmogų.

Vakaro vedėjas aktorius ir režisierius Aidas Giniotis priminė, kad iširus Kauno mimų grupei, Saulius pasiprašė darbo Šiauliuose. Nuo 1973 iki dabar sukūrė per 100 vaidmenų.

Vakaro svečiai ne tik klausėsi sveikinimo kalbų, žiūrėjo ištraukas iš filmų, kuriuose aktorius sukūrė vaidemenis, taip pat asmeninio archyvo vaizdus. Susirinkusieji turėjo galimybę išvysti paties S. E. Pauliukonio nufilmuotus senus vaizdo įrašus.

Vakaro pabaigoje buvo atsakyta į Sauliaus užduotą klausimą „Aš myliu teatrą, o jis mane...?“. Salėje susirinkusieji žiūrovai atsakė: “Mes mylime tave, Sauliau“.

METAI: Šiaulių dramos teatro aktorius Saulius Eduardas Pauliukonis švenčia savo 60-metį.

 

Giedriaus BARANAUSKO nuotr.