AJJU lauko galerijoje – „Geltona“ paroda

Aušros SAPONKIENĖS nuotr.
AJJU lauko galerijoje Aušros Saponkienės fotografijų paroda „Geltona“ veiks apie mėnesį.
Šeštadienį Kelmėje, AJJU lauko galerijoje, atidaryta kelmiškės Aušros Saponkienės fotografijų paroda „Geltona“.

Galerijos sumanytojai – Seselskų šeima – pasirūpino, kad geltonuotų visa aplinka: tiltelis, pavėsinė, skėtis, balionai, vaišių stalas, šventinė apranga ir net parodos autorės įkalti kuoleliai, saugantys pasodintą medį.

Pasak Seselskų, keturi kuolai (AJJU keturi šeimos nariai) simbolizuoja visiems taip reikalingą paramą, palaikymą. Įkalti kuolus taps tradicija kiekvienos parodos atidaryme – juos visada įkals autorius su savo draugais.

A. Saponkienės paroda pakeitė pirmąją lauko galerijos ekspoziciją – Van Gogo reprodukcijas. Van Gogo ąžuolas taip pat yra įtvirtintas spalvingais kuolais – kuolų spalva parenkama pagal parodą.

„Aš vis dar neatsidžiaugiu tarp kokių nuostabių žmonių gyvenu, ačiū Andriui ir Jurgitai už AJJU galeriją, tai yra kažkas tokio! Nes laukas, pieva, kelias, upė viskas čia, ko nėra nė vienoj kitoj galerijoj“, – po parodos pristatymo feisbuke įspūdžiais dalijosi A. Saponkienė.

„Mūsų šeima yra išsikėlusi tikslą – parodos atidarymas, kaip šeimos šventė, gamtoje, prie stalo. Viskas jaukiai, šiltai, be įtampos, pasiduodant natūraliai tėkmei. Prašant svečių patiems įsijungti, viens kitą pavaišinti ar padeklamuoti savo kūrybos eiles. Suprantant, kad šiandien pats svarbiausias žmogus – vakaro kaltininkas – parodos autorius! Todėl visas kuo šilčiausias dėmesys jam! Personalinės parodos atidarymas autoriui – svarbumo, kaip miesto šventė. Ir pagal atsiliepimus, rodos, kad pirma šventė pavyko. O kada ir kokia bus kita, mes nežinome. Laukiame, kol kažkas atsitiks. O tuomet tam kažkam mesim visus savo pajėgumus! Žinome, kad visada kažkas gražaus nutinka“, – žada Seselskai.

Originalią lauko galeriją Kelmėje Seselskai įkūrė pavasarį. AJJU – pirmosios Andriaus, jo žmonos Jurgitos, sūnaus Jono ir dukros Urtės vardų raidės.

Lauko galerijai šeima panaudojo metalo konstrukcijas. Pro galeriją teka upelis, per jį veda tiltukas. Šalia galerijos šeima sodina ąžuolyną.