A. Ostašenkovo „Būsenos“ – Klaipėdoje

A. Ostašenkovo „Būsenos“ – Klaipėdoje

A. Ostašenkovo „Būsenos“ – Klaipėdoje

Klaipėdos senamiestyje įsikūrusioje Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus Fotografijos galerijoje atidaryta šiauliečio fotografo Aleksandro Ostašenkovo meninių fotografijų paroda „Būsenos“. Ekspozicijoje – 28 nespalvoti autoriniai atspaudai, sukurti 2003-2013 metais.

„Fotografijose – intymus pasaulis, kuriame pinasi ir sluoksniuojasi asmeninės ir bendražmogiškos sąvokos, o metaforos objektas – jausmai, – sako A. Ostašenkovas. – Tai subjektyvūs išgyvenimai, menininko patirtys, savotiška meditacijos forma fotografuojamoje ir išgyvenamoje aplinkoje. Tai pokalbis su savimi sukauptos patirties, gyvenimo ir atminties akivaizdoje“.

Tai jau ketvirtoji Aleksandro Ostašenkovo paroda Klaipėdoje. Anksčiau čia buvo eksponuojamos fotografijų parodos „Prisiminimai“ (Fotografijos galerija, 1994), „Kitas krantas“ (Dailės parodų rūmai, 2003), „Mirties sodas“ (Dailės parodų rūmai, 2004).

Paroda eksponuojama iki birželio 9 dienos.

„Šiaulių krašto“ inf.

Aleksandro OSTAŠENKOVO nuotr.

GELMĖS: Aleksandras Ostašenkovas sako stebintis save ir pasaulį, suvokdamas trapų laikinumą nenutrūkstamoje laiko grandinėje šalia nuolatinių išnykimų ir praradimų. Kūrybos objektu tampa sunkiai įvardijamos būsenos, ateinančios iš jau patirtų ir išgyventų sielos gelmių.