„50 metų – 50 vaidmenų“: jubiliejinį vakarą surengė aktorė Inga Norkutė

Artūro STAPONKAUS nuotr.
Aktorė Inga Norkutė plačiu mostu pasveikino jubiliejinio vakaro dalyvius.
Sekmadienio vakarą Valstybiniame Šiaulių dramos teatre (VŠDT) vyko vakaras „Pabūkime kartu“, skirtas kino, teatro ir televizijos aktorės, televizijos laidų vedėjos, pedagogės, režisierės Ingos Norkutės penkiasdešimtmečiui. Aktorė vakaro dalyvius kvietė tiesiog pabūti kartu: pasikalbėti, prisiminti, pasiklausyti ir pasijuokti.

50 metų – 50 vaidmenų

Jubiliejui skirtą vakarą vedė „Amžinieji sveikintojai“, persivadinę į „Corporation Ever Forever“ – aktoriai Dalius Jančiauskas, Jūratė Budriūnaitė, Rolandas Dovydaitis. Klausimus uždavinėjo jų dukterinė įmonė „Hot Question“ – aktoriai Romanas Dudnikas ir Modestas Vaitkevičius.

Valstybiniame Šiaulių dramos teatre I. Norkutė dirba nuo 1996 metų, debiutavo Klėjos vaidmeniu spektaklyje „Juodoji komedija“ (režisierius Povilas Gaidys). Teatre aktorė suvaidino apie 50 vaidmenų.

„50 metų – 50 vaidmenų, apsigimusi aktorė!“ – šmaikštavo vakaro vedėjai.

Šiauliuose aktorė debiutavo ir kaip režisierė: pastatė spektaklius vaikams „Kukučio kelionė“ ir „Bebenčiukas ir Laumė“.

Televizijoje aktorę išgarsino Medos vaidmuo seriale „Moterys meluoja geriau“. I. Norkutė yra TV laidų dalyvė, vedėja, komisijų narė.

Klaipėdoje gimusią ir užaugusią aktorę atvyko pasveikinti artimieji, tarp jų – tris dukras užauginęs tėtis. Aktorė dėkojo tėčiui už viską – už tai, kad atsirado, už meilę, už grožį ir ... už džinsus, kainavusius 80 rublių.

„Buvai laukiama, džiaugiuosi, kad atėjai pas mus, užauginome, ką galėjome, tą davėme. Myliu labai tave, myliu visas tris“, – sakė jaunatviškas tėtis, dukrai draudžiantis sakyti, kiek jam metų.

Buvę klasės draugai pasidalijo prisiminimais apie gniūžtėmis apmėtytą Lenino paminklą ir aktorei dovanojo mokyklinę nuotrauką. Kurso draugai Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje – aktoriai Lina Šimkutė, Darius Gumauskas – prisiminė, jog I. Norkutė studijų metais nuo pradžių išsiskyrė organiškumu.

„Mums reikėjo mokytis, o ji jau buvo aktorė, gerąja prasme Kazlauskaitė Nr. 2“, – sakė D. Gumauskas. Viename kurse su I. Norkute mokėsi ir VŠDT aktoriai Jūratė Budriūnaitė, Dalius Jančiauskas, Danguolė Petraitytė.

„Mūsų karta buvo stipri, kursas stiprus, kūrybingas“, – bendramokslius gyrė I. Norkutė.

Dainomis jubiliatę sveikino akordeonininkas Motiejus Dudnikas, Laura Remeikienė su grupe „Vairas“ ir su „Lauros studija“, Ema ir Saulius, vedėjų trio.

„Ilgiausių metų!“

Režisierius Sigitas Račkys priminė: būdamas penkiasdešimties, pakeitė gyvenimą, išėjo iš teatro ir atvyko į Šiaulius statyti spektaklio „Juozapas Šveikas“. Tad nuo 50-ies metų viskas tik prasideda!

„Repetuok 50-metį, kuris bus gal po 20 metų“, – jaunatviškai ir charizmatiškai aktorei linkėjo režisierius Arvydas Lebeliūnas. Režisierius atkreipė dėmesį, kad „visame cirke, kuris dabar vyksta“ I. Norkutė išties yra tragiška asmenybė, savyje turinti daug užslėpto tragizmo.

„Buvo ryški nuo pat pradžių, ryški dabar, ryški bus rytoj, – sakė režisierius Algimantas Pociūnas. – Galėtų scenoje suvaidinti daugiau ir tą mes pasistengsime padaryti.“

„Man dar ne penkiasdešimt ir dar negimė tas, su kuriuo mirsiu“, – apie savo metus šmaikštavo aktorė.

Videosveikinimą jubiliatei atsiuntė režisierius Aidas Giniotis, atviruku pasveikino režisierius Gytis Padegimas. Sveikinimus perdavė ir buvęs VŠDT vadovas Antanas Venckus bei dabartinis teatro vadovas Aurimas Žvinys. Kadangi abiejų nebuvo, į sceną įneštos jų nuotraukos.

Ilgametė VŠDT aktorė Olita Dautartaitė I. Norkutei skyrė jubiliejaus vakarui sukurtas eiles. Kolegę sveikino ir Teatro gildijos nariai.

I. Norkutei įteiktos Kultūros ministerijos, Šiaulių miesto savivaldybės, VŠDT padėkos.

Žiūrovai I. Norkutei turėjo tik du klausimus: ką veiks kitą dieną po jubiliejaus vakaro ir „Aktore, kiek jums metų?!“

Po gausybės sveikinimų I. Norkutė pabučiavo sceną ir pasidalijo noru: tikisi naujo etapo ir vaidmens. „Aš dar jus nustebinsiu!“ – žiūrovams pažadėjo aktorė.

Bendras aktorių, režisierių ir žiūrovų choras I. Norkutei sudainavo „Ilgiausių metų!“.