
Naujausios
MUMS RAŠO
Pakruojiečių patiekalai pelnė prizus
Palangoje vykusioje sveiko maisto „Ilgo stalo“ šventėje pakruojiečių pagaminti valgiai pelnė apdovanojimus.
Pakruojiškių sveikuolių stalui pavadinimą „Skalsa, branda ir vėl bauda“ išrinko etnokultūros žinovė Aušra Rukienė. Mūsų šeimininkių įdėtos pastangos buvo įvertintos – pakruojiškių stalas pripažintas vienu iš trijų geriausių (kiti - Kauno ir Panevėžio sveikuolių). Tai – klubo narių ir prijaučiančiųjų sveikuoliams kolektyvinis darbas: sėklelė prie sėklelės, lėkštelė prie lėkštelės.
Pagal šventės temą „Slėpinys sėkloje“ buvo sukurti nauji receptai, iš sėklų paruošta įvairių patiekalų , pelniusių tris diplomus ir kitokių apdovanojimų. Pagrindinius šventės prizus pelnė dvi šeimininkės iš Pakruojo – Rožė Džiaugienė ir Zina Čepaitienė.
Buvome maloniai nustebusios, kai knygų apie sveiką maistą autorė Danutė Kunčienė, profesionali vegetariškų patiekalų kūrėja, atėjo pas mus paprašyti recepto.
Kitą šventės dieną dalyvavome vegetariškos dešros degustacijoje. Tokio pat skonio dešrą „su mėsa“ perkame parduotuvėse. Vegetariškosios skonis toks pat, tik joje mėsos nėra! Šios dešros receptą galite rasti internete, svetainėse, rašančiose apie vegetarišką maistą. Pasigaminti ją nesunku, ir tikrai žinosite, ką valgote.
Zina ČEPAITIENĖ
Nuotrauka iš Pakruojo sveikuolių klubo „Valia“ archyvo
SVEIKUOLIAI: Sveikuolių klubo nariai ir jiems prijaučiantys pakruojiškiai sveiko maisto šventėje buvo įvertinti už kolektyviai paruoštą stalą.