Blynai tinka ne tik per Užgavėnes

Prekybos ir verslo skyriaus nuotr.
Šiaulių PRC Prekybos ir verslo skyriaus mokinių ir profesijos mokytojų komanda Naisių Užgavėnėse pripažinta geriausia blynkepių komanda.
Šiemet Užgavėnės sutapo su kalendorinio pavasario pradžia. Šiaulių PRC Prekybos ir verslo skyriaus mokinių ir profesijos mokytojų komanda, Naisių Užgavėnėse šiemet pripažinta geriausia blynkepių komanda, siūlo išsikepti skaniausių, gardžiausių blynų.

Mieliniai blynai

Reikės: 500 g miltų, 3 kiaušinių, 60 g sviesto, 50 g cukraus, 400 ml pieno, 20 g mielių, druskos, aliejaus kepti, cukraus pudros, mėgiamos uogienės.

Sumaišykite miltus, kiaušinius, ištirpintą sviestą, cukrų, 400 ml pieno (jį pašildykite ir išmaišykite mieles ir žiupsnelį druskos). Tešlą gerai išsukite šaukštu, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje apie 40 min. Paruoštą tešlą apklokite ir vėl leiskite pakilti, kol ji padvigubės. Tuomet blynus kepkite įkaitintame aliejuje. Iškeptus blynus apibarstykite cukraus pudra. Patiekite su uogiene.

Vafliniai sklindžiai su varške

Reikės: 250 g vanilinės varškės, 80 g cukraus, 2 kiaušinių, 200 g miltų, 200 ml pieno, 80 g medaus, tarkuotos citrinos žievelės, aliejaus, žiupsnelio druskos, 1 šaukštelio kepimo miltelių.

Miltus ir kepimo miltelius persijokite į dubenį, sudėkite per sietelį trintą varškę, suberkite cukrų, smulkintą citrinos žievelę, druską, įmuškite kiaušinius, įdėkite medų, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite (jei matysite, kad tešla per tiršta, įpilkite daugiau pieno). Vaflinę patepkite aliejumi, dėkite tešlos ir kepkite blynus. Patiekite su grietinėle ir vaisiais.

Vafliniai sklindžiai su apelsinų limonadu

Reikės: 30 g a/r miltų, 10 g kiaušinių, 25 ml pieno, 5 g grietinės, 15 g sviesto, 10 g cukraus, 25 ml apelsinų limonado, 0,5 g sodos, 0,2 g druskos, 2 g aliejaus keptuvės patepimui, 5 g cukraus pudros apibarstymui, 15 g uogienės ar džemo, 5 g cinamono.

Kiaušinius ištrinkite su cukrumi, pridėkite miltų, sumaišytų su soda, pieno, grietinės, ištirpinto sviesto ir druskos. Kepkite aliejumi išteptose vaflinėse. Sklindžius patiekite karštus su uogiene arba džemu, pabarstykite cukraus pudra su cinamonu. Galima taip pat patiekti ir šaltus sklindžius su uogiene arba džemu.