
Naujausios
Šį kartą skaitytojams Zigmas siūlo pasigaminti žydiškos kiaušinienės (šakšuka) lietuvišką variantą. Šis patiekalas labai tinka pusryčiams, nes tai yra geros energijos ir baltymų šaltinis.
Vienai porcijai reikės: 1 kaimiško kiaušinio, poros česnako skiltelių, vieno didelio pomidoro, 2-3 lapų lapinių salotų, 1-2 žiupsnelių maltų baltųjų pipirų, šaukštelio druskos ir šaukštelio lydyto sviesto.
Paruošimas: Supjaustome česnaką, pomidorą. Nedidelėje keptuvėje išlydome sviestą, ir iš karto sudedame česnakus. Truputi pakaitiname ir dedame supjaustytą pomidorą, užpilame druska ir baltuoju pipiru. Viską išmaišome ir kaitiname 2 minutes. Vėliau keptuvės centre padarome duobutę į kurią įleidžiame kiaušinį nepažeidę trynio, ant jo užpilame šiek tiek druskos ir pipirų. Viską užklojame lapinėmis salotomis ir uždengę dangčiu ant lengvos ugnies patroškiname 3 minutes.
Skanaus!