Žuvis klaipėdietiškai

Asmeninė nuotr.
Klaipėdietis Joniškio Algimanto Raudonikio meno mokyklos mokytojas, roko grupės „M.E.S“ vokalistas ir muzikantas Mykolas TREŠČENKINAS „Šiaulių krašto“ skaitytojams siūlo pasigaminti žuvį klaipėdietiškai.

Žuvis klaipėdietiškai

Patiekalui reikės: 1 kilogramo jūros lydekos, 10 svogūnų galvučių, šiek tiek aliejaus, druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių, indelio majonezo, 3 didelių morkų, 200 gramų fermentinio sūrio.

Kepimo skardą ištepame aliejumi. Ant jos sudedame pjaustytus svogūnus. Žuvį supjaustome gabaliukais, juos apibarstome druska ir pipirais ir gausiai ištepame majonezu. Sudedame prieskoniuotą žuvį ant svogūnų, tada klojame sluoksnį tarkuotų morkų, ant jų – tarkuotą sūrį. Patiekalą kepame 40 minučių iki 195 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!