Žuvies pyragas

Artūro STAPONKAUS nuotr.

Šiaulietis visuomenininkas Gedeminas VYŠNIAUSKAS, Pabalių bendruomenės narys, tęsia miesto visuomenininkų iniciatyvą dalintis mėgstamų patiekalų receptais su „Šiaulių krašto“ skaitytojais. Pats Gedeminas ypač mėgsta gaminti lauke, kazane verda firminį plovą. Bet sezonas praėjo, tad siūlo „paprastesnį“ patiekalą – išsikepti žuvies pyragą orkaitėje.

Žuvies pyragas

Pyragui reikės: 1 pakuotės šaldytos bemielės „Mantingos“ tešlos (2 lapų), dviejų pakuočių sūdytos ar rūkytos lašišos file, 1 svogūno galvutės,1 vidutinės morkos,1 nedidelės cukinijos, žuvies prieskonių, aliejaus daržovėms kepti, 1 kiaušinio pyragui aptepti.

Padažui: 2–3 šaukštų pomidorų padažo ir tiek pat majonezo.

Pirmiausia smulkiai supjaustome arba sutarkuojame daržoves, ir jas keptuvėje aliejuje apkepame ir patroškiname. Paliekame atvėsti.

Į kepimo formą klojame kepimo popierių ir dedame vieną lapą atšildytos tešlos. Ant jos šaukštu dedame troškintas daržoves (nuo kraštų palikti tarpus, nes reikės sulipdyti su antruoju tešlos lakštu).

Ant daržovių „patalo“ pabarstome žuvies prieskonių ir daržoves užklojame lašišos file. Tada uždengiame antrąjį tešlos lakštą, visus kampus gerai užspaudžiame – „suklijuojame“. Pyragą aptepame kiaušinio plakiniu ir šauname į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę maždaug 25 minutėms.

Ar pyragas iškepė patikriname mediniu pagaliuku.

Sumaišome pomidorų padažą ir majonezą (galima įberti žiupsnelį cukraus). Pjaustome pyragą, užpilame pomidorų-majonezo padažu ir mėgaujamės!