Žagarėliai

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Joniškio rajono Švietimo centro metodininkė Dainora DANILEVIČIENĖ šeimą retkarčiais palepina žagarėliais, kuriuos gamina pagal seną mamos receptą. Tačiau moteris sako, kad mamai jie vis tiek skanesni pavyksta. Žagarėlių receptų būna labai įvairių, vienos šeimininkės į tešlą deda kefyro, kitos varškės, trečios sviesto. O šiame recepte, kurį siūlome išmėginti ir „Šiaulių krašto“ skaitytojams, į tešlą maišoma ir sviesto, ir grietinės.

Žagarėliai

Reikės (dideliam kiekiui): 6 kiaušinių, 450 gramų cukraus, 600 gramų grietinės, 270 gramų sviesto, 2 arbatinių šaukštelių druskos, 1,5 arbatinio šaukštelio sodos, 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus, cukraus pudros, 1600 gramų miltų.

Kiaušinius suplakame su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi. Grietinę sumaišome su soda ir supilame į kiaušinių plakinį. Sviestą išlydome ir taip pat supilame į kiaušinių ir grietinės plakinį. Viską išmaišius beriame miltus ir minkome tešlą. Iškočioję ją supjaustome rombais ir pervėrę per padarytą įpjovą gautus žagarėlius verdame aliejuje. Prieš gardžiuojantis žagarėlius apibarstome cukraus pudra.

Skanaus!