Vyšnių uogienė

Asmeninė nuotr.
Liepa – vyšnių metas. O ypač šios uogos prisimenamos garsiajame Žagarės vyšnių festivalyje. Joniškio rajono laikraščio „Sidabrė“ ir „Šiaulių krašto“ žurnalistė Loreta RIPSKYTĖ siūlo išsivirti paprastos, bet neprastos vyšių uogienės. Tokią kadaise virdavo ir jos močiutė.

Vyšnių uogienė

Uogienei reikės: 1 kilogramo vyšnių, maždaug 700 gramų cukraus.

Vyšnias nuplauname, apdžioviname, nuimame kotelis, išimame kauliukus. Tada jas suberiame į puodą ir užpilame cukrumi. Paliekame per naktį pastovė vėsioje vietoje, kad išsiskirtų sultys. Atsiradusį skystį nupilame, užviriname, nugraibome putas. Tada sudedame vėl vyšnias ir verdame ant nedidelės ugnies 15–20 minučių vis pamaišant mediniu šaukštu.

Išvirusią uogienę tuojau pat pilstome į paruoštus stiklainius, juos sandariai uždarome ir apvertę aukštyn dugnu padedame pastovėti, kol gerokai pravės. Vėliau stiklainius laikome vėsioje vietoje, geriausia – rūsyje. Vasarą primenanti uogienė vėsiais rudens vakarais ar žiemą primins šilumą ir saulę, geriant arbatą. Tokia uogienė labai tiks ir šiuo metu pasimėgauti su ledais, su varške ar varškės sūriu.

Skanaus!