Vyšnių tyrės saldainiai

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Joniškio žemės ūkio mokyklos mokytoja Rima SKIRVAINIENĖ Žagarėje vykstančiam Vyšnių festivaliui prigamino vyšnių saldainių. Tokius džiovintus saldainius galima paruošti ir iš braškių, obuolių. Siūlome receptą išmėginti „Šiaulių krašto“ skaitytojams.

Vyšnių tyrės saldainiai

Reikės: vyšnių uogų ir šiek tiek cukraus bei cukraus pudros.

Vyšnias be kauliukų užpilame cukrumi ir palaikome per naktį, kad išsiskirtų sultys ir pačios uogos šiek tiek įgautų daugiau saldumo. Tada skystis nupilamas ir panaudojamas kitoms reikmėms, pavyzdžiui, gėrimams, o uogos trintuvu sutrinamos.

Tada gauta tyrė džiovinama elektrinėje uogų, vaisių džiovyklėje. Užtiesiamas sviestinis popierius ir tyrė supilama maždaug 1 centimetro storio. Braškių tyrė tinkamai išdžiūsta per 6–8 valandas, vyšnioms reikia ilgesnio laiko – maždaug paros.

Tada gautas lakštas supjaustomas norimo pločio juostelėmis, o šios susukamos ir štai – saldainiai. Tik dar galima užbarstyti cukraus pudros.

Skanaus!