Virtų bulvių cepelinai su avinžirnių įdaru

„Valerijono“ arbatinės nuotr.
Šį sekmadienį, vasario 6-ąją, minima pasaulinė cepelinų diena. Ta proga išskirtinių cepelinų receptu dalijasi sveikuoliškais patiekalais ne tik Šiauliuose, bet visoje Lietuvoje garsėjančios „Valerijono“ vaistinės arbatinės virėjos Odeta SEBESTINAITĖ ir Lina LEISTRUMAITĖ.

Jų verdami „Valerijono“ arbatinės virtų bulvių cepelinai su avinžirnių įdaru yra įtraukti į Lietuvos cepelinų žemėlapį, kaip sveikiausieji cepelinai. Kartą per savaitę, paprastai trečiadieniais, virėjos jais pradžiugina arbatinės lankytojus. Švelnus šių cepelinų skonis tikrai įsimintinas. Išbandykite.

 

Virtų bulvių cepelinai su avinžirnių įdaru

4 porcijoms reikės: 700 g bulvių, 100 g krakmolo, 200 g avinžirnių, 500 g špinatų lapų, 200 g svogūnų, 30 g česnakų, druskos pagal skonį.

Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, išvirus nupilkite vandenį, nugarinkite ir sugrūskite. Atvėsinkite.

Į atvėsusias bulves įdėkite krakmolą, gerai išmaišykite.

Avinžirnius išvirkite pasūdytame vandenyje. Sumalkite ir sudėkite smulkintus špinatus, kepintus svogūnus ir česnakus.

Iš bulvių masės darykite paplotėlius, į vidų įdėkite įdaro ir formuokite cepelinus.

Suformuotus cepelinus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 10 minučių.

Padažui prie cepelinų naudokite grietinės ir lydyto sviesto mišinį. Ant padažo pabarstykite smulkintų žalių petražolių.

Jeigu valgo veganai, galite pasigaminti tokį padažą: 150 gramų anakardžių riešutų užpilkite 500 ml karšto vandens, pamirkykite 1 valandą ir susmulkinkite smulkintuvu; atskirai alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūnus ir česnaką; viską supilkite į anakardžių masę, pridėkite druskos ir prieskonių ir viską pakaitinkite. Padažas paruoštas.

Skanaus!