Vieno kąsnio užkandžiai su silke ir lašiša

Asmeninė nuotr.

Simona KVEDERYTĖ, radijo stoties M-1 balsas, žurnalistė, yra dirbusi reportere ir „Šiaulių krašte“. Kolegė iki šiol turi sąsajų su Šiauliais ir mielai su mūsų skaitytojais dalijasi patiekalo, tinkančio šeimos šventiniam stalui, receptu.

„Kūčių mūsų namuose neįmanoma įsivaizduoti be silkės! Dalinuosi pernai išbandytu vieno kąsnio užkandžių receptu“, – sako Simona.

Vieno kąsnio užkandžiai su silke ir lašiša

Reikės: 2 vidutinio dydžio bulvių, 2 vidutinio dydžio saldžių bulvių, 1 šaukšto alyvuogių aliejaus, 1 pakelio kreminio sūrio, 200 g silkės, 100 g plonai pjaustytos sūdytos lašišos, druskos, pipirų, kaparėlių, marinuotų kelmučių, šviežių krapų.

Abiejų rūšių bulves supjaustome plonais griežinėliais, sumaišome su aliejumi, druska, pipirais. Dedame į kepimo skardą taip, kad bulvės tarpusavyje nesiliestų, kepame 210 laipsnių orkaitėje 15 minučių, apverčiame ir kepame dar 10 minučių.

Bulves aptepame kreminiu sūriu, pabarstome pipirais. Ant paprastų bulvių skrebučių dedame silkės, kaparėlių, krapų. Ant saldžiųjų bulvių dedame lašišos, kelmučių ir krapų.

Ragaujame!