Varškės–uogų desertas

Artūro STAPONKAUS nuotr.
Šiauliuose veikiančių maisto dirbtuvių „Bitės namas“ savininkė Lina PETRAUSKIENĖ dalijasi deserto receptu. „Vadinu jį varškės–uogų desertu. Jis labai geras, labai paprastas ir visų labai mėgstamas, – sako Lina. – Nesaldus, neriebus, spalvingas. Pati nesu didelė desertų gerbėja, bet, kai to deserto receptą pamačiau internete, Nidos receptų paskyroje, krito į akį. Pasiskolinau iš Nidos varianto tik pagrindą ir varškės sluoksnį, o viršūnę gaminu pagal save. Pabandykite ir jūs.“

 

Varškės–uogų desertas

Pagrindui reikės: 160 g avižinių sausainių, 30 g tirpinto sviesto.

Sausainius sutrupinu (sutrinu trintuvu) kartu su tirpintu sviestu. Iškloju formelę ir kepu 175 laipsnių orkaitėje 10 minučių.

Varškės sluoksniui reikės: 500 g trintos varškės, 200 g grietinėlės (riebios), 3 kiaušinių, 100 g cukraus, 3 šaukštų miltų.

Viską sumaišau į vientisą masę. Supilu ją ant iškepto pagrindo ir kepu 150 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.

Uogų želė sluoksniui reikės: apie 500 g šviežių arba šaldytų mėgstamų uogų, cukraus (aš ragauju, kol būna pakankamai saldu), želatinos. Šviežių uogų dar reikės papuošimui.

Uogas užkaičiu su trupučiu vandens ir cukraus. Paverdu, kol cukrus ištirps. Tada sutrinu trintuvu, perkošiu per sietelį, dar kartą užverdu, pagarinu. Sudedu želatiną. Dar kartą viską perkošiu ir kai atvėsta užpilu ant varškės sluoksnio. Apdedu uogomis. Per naktį laikau šaldytuve.

Šis desertas toks skanus, kad labai greitai jį visi suvalgom!

Asmeninė nuotr.

1