Varškės pyragas su uogiene

Asmeninė nuotr.
Šiaulietė Gabija NECHAJ yra Šiaulių valstybinės kolegijos studentė. Ji studijuoja organizacijos komunikaciją ir rinkodarą ir tęsia savo kolegų inciatyvą pasiūlyti „Šiaulių krašto“ skaitytojams įvairių patiekalų receptų. Gabija dalijasi savo mamos pyrago receptu. „Tai labai skanus ir nesudėtingai paruošiamas varškės pyragas su uogiene“, – sako Gabija, siūlydama ir mums jo išsikepti.

 

Varškės pyragas su uogiene

Tešlai reikės: 1 pakelio sviesto, nepilnos stiklinės cukraus, 1 kiaušinio trynio, 2,5 stiklinės miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 3 šaukštų kefyro.

Įdarui reikės: 3 pakelių varškės,1 stiklinės cukraus, 3 kiaušinių. Mėgstamos uogienės.

Paruošiame tešlą. Pirmiausia į miltus suberiame cukrų ir kepimo miltelius, vėliau įtarkuojame sviestą ir sutrupiname tešlą. Tada į ją sudedame kiaušinio trynį, išplaktą su kefyru, išmaišome, suminkome.

Tešlą dalijame į dvi nelygias dalis, mažesnė tešlos dalis dedama pusei valandos į šaldytuvą.

Įdarui varškę sumaišome su visais ingredientais.

Didesnę dalį tešlos išklojame į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą skardą, užtepame įdarą ir mažąją dalį tešlos užtarkuojame ant viršaus.

Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Iškepusį pyragą bent 30–40 minučių atvėsinti kambario temperatūroje.

Skanaus!