Naujausios
Tešlai reikės: 150 gramų kvietinių miltų, 70 gramų sviesto, 1 kiaušinio, 2 šaukštelių cukraus, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių, žiupsnelio druskos.
Įdarui: 500 gramų varškės (9% riebumo), 3 mandarinų, 2 kiaušinių, 3 šaukštų cukraus, 40 gramų minkšto, kambario temperatūros sviesto, 1 šaukšto su kaupu krakmolo, 1,5 šaukštelio vanilinio cukraus.
Tešlai skirtą sviestą supjaustome kubeliais, įsijojame miltus su kepimo milteliais, beriame druską ir cukrų. Rankomis viską triname iki trupinių. Įmušame kiaušinį ir išminkome tešlą. Jeigu ji pernelyg sausa, galima įpilti truputį vandens. Tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą, kol paruošime įdarą.
Varškę sutriname elektriniu trintuvu su sviestu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišome kiaušinius, krakmolą. Išsukame iki vientisos masės.
Atšalusią tešlą iškočiojame iki kiek didesnio nei kepimo forma skersmens. Kepimo formos dugną uždengiame kepimo popieriumi. Įklojame tešlą ir suformuojame neaukštus kraštelius. Ant viršaus sudedame varškės masę. Mandarinus nulupame, išdaliname skiltelėmis ir negiliai įsmeigiame į varškę.
Kepame 170 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių.
Iškepusį pyragą paliekame atvėsti, o dar geriau jį palaikyti per naktį šaldytuve. Pyragas švelnus, lengvas.